≫ 

Zatvara se "Cambridge analytica" posle skandala sa krađom ličnih podataka sa Facebooka

Facebook je priznao da je "Cambridge analytica" skupljala lične podatke oko 87 miliona korisnika ove društvene mreže bez dozvole korisnika

  • 0

Kompanija "Cambridge analytica" odlučila je da zatvori svoja vrata pošto je izgubila mnogo klijenata, a suočava se i sa tužbama posle istrage Facebooka, izveštava Wall street journal, citirajući izvor dobro upoznat sa situacijom, piše Sputnjik.

Osnivač Fejsbuka danas izlazi pred Kongres: Odgovaraće na pitanja o nedavnom skandalu, nosiće odelo i kravatu

ZAPOSLENI DOBILI INSTRUKCIJE DA VRATE KOMPJUTERE

"Cambridge analytica" zatvara svoje kancelarije u SAD posle otkrića prevare sa ličnim podacima sa Facebooka, izvestili su američki mediji. Svi zaposleni su dobili instrukcije da vrate svoje kompjutere, a firma će zvanično zatvoriti svoja vrata u sredu.

Facebook je priznao da je "Cambridge analytica" skupljala lične podatke oko 87 miliona korisnika ove društvene mreže, bez njihove dozvole.

Objašnjavajući odluku da zatvore kancelarije, Džulijan Vitlend, predsednik SCL grupe, kojoj pripada "Cambridge analytica", naveo je da je skandal naneo nepopravljivu štetu po ugled kompanije, a presudan je bio i gubitak klijenata.

Mark Zakerberg, Foto: Tanjug/AP

Početkom aprila Zakerberg je svedočio u Kongresu SAD o kršenju poverenja klijenata.

VIDEO: Zakerberg se izvinio celom svetu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA