• 22

Kolika brzina interneta vam je zaista potrebna?

Da li ste odabrali pravi paket?

  • 22

Brojni internet operatori nude širok spektar internet usluga, ali i brzina.

Pogledajte koliko bi vaša konekcija  trebalo da bude brza u odnosu na ono šta radite na internetu.

Da li vam je 2 mbps više nego dovoljno da završite sve što imate na internetu, ili to jednostavno nije moguće bez brzine veće od 20 mbps?

Pogledajte šta koja brzina interneta nudi i šta sve možete da radite sa njom:

Foto: Pixabay.com/Koja vam brzina interneta treba?

2 - 4 mbps: Ovo je dovoljno za osnovno surfovanje internetom, uključujući tu i proveravanje mejla. MOže da bude dovoljno da strimujete video standardne rezolucije. Drugim rečima, ova brzina je dovoljna samo za one najosnovnije stvari.

4 - 6 mbps: Ova brzina pruža odlično iskustvo surfovanja internetom i bez problema može da strimuje 720p video visoke rezolucije. U idealnim uslovima, dovoljna je i za skidanje određenih video snimaka u roku od 20 minuta. Ali 4 mbps veza i dalje može da se učini nedovoljno brzom.

6 - 10 mbps: Ova brzina garantuje surfovanje internetom bez ikakvih problema i može da strimuje 1080p video visoke rezolucije.

10 - 20 mbps: Ovo je idealna brzina za "super korisnike" koji žele da bez ikakvih problema gledaju video i skidaju fajlove bilo koje veličine.

20+ mbps: Sve preko ove brzine garantuje besprekorno korišćenje interneta.

Komentari

  • gastarbajter :)

    Njemacka, Hajdelberg. Down200 Up30 mbts Unitimedia - kablovski operater 23E + telefon neograniceno u okviru EU. Jeftinija 100/20mbts za 19E a skuplja za 27E 400/50mbts. Naravno ima i nevjerovatno slabih tipa 1-2 mbts po cijeni od 19E u okolnim selima jer jos uvijek nisu postavili nove kablove a LTE nije dostupan.

  • Max

    Konkretno imam 40/20 net i nakon svih testiranja sa 2 tv i 3 mobilna telefona i to sa konstantnim menjanjem kanala na stb uredjajima i youtube snimaka na telefonima kako bi opteretio net nisam video da je prelazilo 25mbps i to samo na momente. Sto znaci da je za sve normalne korisnike sve preko 20mbps nepotrebno bacanje para. Drugo su firme uploaderi gameri koji streamuju uzivo itd. Naravno optika je bolja ne zbog brzine nego zbog kvaliteta veze.

  • Zoran

    10mb smo imali na poslu ovde u Americi, sve smo zavrsavali. Imamo pruivatan poisao, u 3% po zaradi smo u Americi. Sad nam digli po istoj ceni na 60. Isto sve, nema neke razlike. Za posoa je dovoljno 10mb i manje, ako ne vuces video konferenciju, ako vuces 20mb. Ako ces igrice, nista niej dovoljno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima