Android telefoni sa ovim procesorom imaju duplo brži internet od bilo kog iPhonea

Čini se da iPhone nije baš najbolji u svemu

  • 8

Brzina obrade podataka koji stižu sa interneta je znatno brža na telefonima koji koriste Snapdragon 845 čip nego ona koju mogu da očekuju vlasnici najnovijih iPhone telefona sa Intelovim modmeom.

Do ovih podataka došao je sam Qualcomm nakon što je posmatrala milione testova samih vlasnika telefona koje su sprovodili na popularnoj aplikaciji za testiranje brzine interneta Ookla.

Otkriveno kako vlasnici iPhonea troše novac, a kako korisnici Androida

Snapdragon 845 čip se nalazi unutar Android telefona kao što su Samsung Galaxy S9, Lg G7 ThinQ, OnePlus 6 i HTC U12+, a za veću brzinu zadužen je Qualcomm X20 modem.

Foto ilutracija: Shutterstock, Telegraf

Podaci koji su uključivali najlošiji mogući scenario, koji se najverovatnije ticao same brzine interneta operatora i pokrivenosti signalom, pokazali su da Snapdragon Android telefoni imaju 192 odsto veću brzinu interneta nego

iPhone sa Intelovim modemom.

Kada su oba uređaja bila na istoj mreži i pod identičnim uslovima, Qualcommovi čipovi su bili brži preko 50 odsto u proseku - u zavisnosti od testirane mreže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kovač

    23. jul 2018 | 16:35

    Zaboravili ste ŠAOMI telefone koji koriste snapdragon procesore a mnogo manje koštaju od ovih telefona koje ste nabrojati.

  • Zoran b

    23. jul 2018 | 17:49

    Imam Šaomi Redmi note 4/64, čudo od telefona.

  • Moj Xiaomi MI 8

    23. jul 2018 | 20:16

    Koristi navedeni SD845 procesor koji se inače smatra najboljim procesorom 2018 i još masu flagshipova ga takodje koristi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA