BitTorrent ima novog vlasnika: Da li nas očekuju velike promene?

Servis za deljenje fajlova navodno je prodat za 126 miliona.

  • 0

Blockchain startap nazvan Tron kupio je čuveni sajt BitTorrent, ali zvanično još nije objavljeno koliko je cela transakcija iznosila.

Nakon ove kupovine, osoblje sajta BitTorenta radiće iz Tronovih prostora u San Francisku.

Stručnjaci otkrivaju koliko će bitcoin vredeti do kraja 2018, 2020, 2022 i 2030.

Osnivač Trona, Džastin san izjavio je da ova kupovina čini da Tron bude "najveći decentralizovan internet ekosistem na svetu".

Foto: Pixabay.com/BitTorrent će i dalje nastaviti da radi kako je radio do sada

A nakon kupovine usledila je i izjava iz BitTorenta u kojoj stoji da sajt neće prestati da radi ono što radi i da servisi koje pruža neće biti naplaćivani, kao i da ne postoje planovi da se na sajtu omogući rudarenje kriptovaluta, ni sada, ni u budućnosti.

Ova akvizicija zatvara prilično burno poglavlje u BitTorrentovoj istoriji. I dok je sajt bio posvećen ideji decentralizovanog interneta, i dalje je morao da funkcioniše kao posao - a pokušaji da uz pomoć aplikacije ili servisa povećaju profit, nisu urodili plodom.

Zapravo, situacija je bila toliko nezgodna da je kompanija pre nekoliko godina otpustila svoje izvršne direktore, a sam BitTorrnet nije skupio novac od 2008.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA