≫ 

Oči u oči sa čovekom koji je učestvovao u postupku protiv saučesnika terorističkog napada u Njujorku 11. septembra (VIDEO)

Ekskluzivno, Kevin Pauers: Zajednička konferencija FBI-a i bostonskog koledža i ove godine okupiće svetske lidere i stručnjake za sajber bezbednost

  • 2

Kevin Pauers je osnivač i direktor master programa za sajber bezbednost i programa vlade na bostonskom koledžu.  Za Telegraf.rs je govorio o značaju zaštite podataka na internetu, konferenciji za sajber bezbednost kao zajedničkom poduhvatu bostonskog koledža i FBI-a, kao i o  svom učešću u sudskom postupku slučaja 11. septembra .

Sa dvadesetogodišnjim iskustvom u oblastima sprovođenja zakona, nacionalne bezbednosti, biznisa i brojnih predavanja, radio je kao analitičar i advokat za ministarstvo pravde SAD, američku mornaricu, ministarstvo odbrane SAD i pravne firme u Bostonu i Vašingtonu. Od nedavno je u savetodavnom odboru HYCU kompanije, koja se bavi zaštitom podataka nekih od najvećih svetskih kompanija i obezbeđivanjem integracije i podrške biznis aplikacija.

Kao osnivač master programa iz oblasti sajber bezbednosti na prestižnom bostonskom koledžu, istakao je značaj podrške privatnog sektora i vlade fakultetima i programima sajber bezbednosti.

Najznačajniji partneri sa kojima kompanija HYCU sarađuje su Google i Nutenex Foto: TelegrafTv

- Na doktorskim studijama na fakultetima su veštine u podučavanju o sajber bezbednosti nedovoljno razvijene. To je i dalje nova tema. Najbolji pristup u podučavanju predstavlja dovođenje stručnjaka iz privatnog sektora i vlade koji će stvoriti buduće stručnjake sajber bezbednosti.

- Naš najveći poduhvat je bostonska konferencija za sajber bezbednost. To je zajednička konferncija koju sa FBI-em održavamo svake godine. Tada se okupljaju lideri iz Njujorka, Bostona i Vašingtona, izvršni direktori iz različitih industrija, iz vlade, bankarstva i infrastrukture - izjavio je Kevin.

Dosadašnje konferencije upriličili su nekadašnji direktor FBI- Džejms Komi, kao i  Kristofer Rej, koji je održao uvodnu reč zajedno sa bivšim sekretarom nacionalne bezbednosti, Džej Džonsonom.

Sponzori ove konferencije su kompanije Comtrade i HYCU, IBM, Symantec i neke od vodećih pravnih firmi u Bostonu i Njujorku.

Pored bogatog iskustva u prosveti, Kevin je aktivno učestvovao u brojnim vojnim komisijama i sudskim postupcima. Naročito je značajno njegovo učešće u sudskom postpuku pokrenutom protiv saučesnika u zaveri u napadu 11. septembra.

Istakao je da ovi slučajevi moraju biti lokalizovani, kao i da je trenutan razvoj sudskog postupka pitanje logistike i loše organizacije.

- Ovi slučajevi moraju da se pomere iz Gvantanama u SAD, gde možemo da imamo sudiju, optužene i pravne zastupnike lokalizovane. To bi doprinelo efikasnosti i brzini suđenja - poručio je Kevin Pauers.

Sponzori bostonske konferencije za sajber bezbednost su Comtrade, HYCU, Symantec i IBM Foto: TelegrafTv

 

(Telegraf.rs/A. Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran BGD

    13. avgust 2018 | 18:51

    A vrhunac je ona treća zgrada što se srušila verovatno na "nervnoj bazi" sedam sati posle "napada"

  • Zoran BGD

    13. avgust 2018 | 18:41

    Kako ste srušili kule bliznakinje? Nešto kao šetnja po mesecu? ili neka druga režija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA