Odmazda Anonimusa: Noćas padali sajtovi američke vlade

"Nuklearni" hakerski napad predstavlja odmazdu zbog gašenja sajta "Megaupload" i hapšenja njegovog vlasnika

  • 4

Samo 24 časa nakon "pomračenja Vikipedije", hakerski kolektiv Anonimus lansirao je "nuklearni" napad na sajtove američke vlade, muzičke i filmske industrije i korporacija koje su podržale SOPA zakon. Među sajtovima koji su oboreni noćas se nalaze i sajt američkog ministarstva pravde kao i FBI-ev sajt, a sve u znak odmazde zbog hapšenja vlasnika sajta "Megaupload"-a i zatvaranja te internet strane. Oboreni sajtovi većinom ponovo rade.

Celokupnu operaciju ste mogli da pratite na Tviteru, na heštegu #OpMegaUpload.

Mi 'Anonimni' izvršili smo do sada najveći napad na sajtove američke vlade i sajtove muzičke industrije. FBI je morao da očekuje našu reakciju na SOPA zakon i hapšenje vlasnika "Megaupload-a" - navodi se u saopštenju grupe "Anonimni", koje je objavljeno na njihovom Tviter nalogu.

Grupa je objavila i lične informacije o bivšem senatoru iz Konektiketa Krisu Dodu, koji je danas predsedavajući "Američke asocijacija pokretnih slika" (Motion Picture Association of America).

Portparol ministarstva pravde izjavio je povodom slučaja da sajt ministarstva "opslužuje veliki broj korisnika, zbog čega je došlo do degradacije usluge".

"Megaupload" se u međuvremenu pregrupisao i priprema ponovno lansiranje svog sajta, van Amerike i van dometa njene jurisdikcije.

Činjenica da je zaštita sajtova vlade i velikih kompanije tako lako probijena donela je paniku u redove velikih korporacija, posebno onih koji su javno podržali SOPA, američki zakon  u pripremi koji se bori protiv piraterije.

Omiljeno "oružje" grupe "Anonimni" nije klasično hakovanje sajtova već preusmeravanje saobraćaja na željeni sajt koji se zbog velikog priliva korisnika na adresu blokira, što je takozvani DDoS. Takođe, tokom protesta "Okupirajmo Vol strit" redovno su objavljivali lične podatke policajaca koji su tukli demonstrante, o čemu smo takođe već pisali.

Video saopštenje Anonimusa povodom ovog slučaja  možete pogledati u prilogu ispod:

(Izvor: Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toprip

    12. februar 2012 | 19:00

    ljudi rade svoj posao

  • telegrafrs

    20. januar 2012 | 09:34

    Odmazda Anonimusa: Noćas padali sajtovi američke vlade http://t.co/0ndu82Ji

  • sStrayCat

    20. januar 2012 | 09:35

    RT @telegrafrs: Odmazda Anonimusa: Noćas padali sajtovi američke vlade http://t.co/0ndu82Ji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA