Google ukida Google+ zbog ogromnog bezbednosnog problema - koji je krio mesecima od ljudi

Greška je popravljena, a Google je zaključio da se ništa "kriminalno" nije desilo sa podacima korisnika

  • 0

Greška u softveru Googla bila je uzrok otkrivanja ličnih podataka stotina hiljada Google plus korisnika tokom proleća ove godine. Menadžeri su izabrali da ne objave tu informaciju, navodi se u izveštaju koji je objavio Wall Street Journal, prenosi businessinsider.com.

ISPOVEST IT MOGULA: Google Plus je velika greška

Dok se čeka objavljivanje ove informacije, Google je najavio putem bloga u ponedeljak ujutru da je zatvorio servis društvenih mreža za korisnike u narednih 10 meseci. Ovakve vesti su upravo ono što nije trebalo Googleu, a činjenica da su rukovodeći ljudi izabrali da zataje tu informaciju će samo još više pogoršati problem.

BEZ PANIKE, SVE JE U REDU!

Prema informacijama koje navodi list, "bag" u softveru omogućio je hakerima sa strane da pristupe podacima iz 2015. pa do marta ove godine. Greška je popravljena, a Google je zaključio da se ništa "kriminalno" nije desilo sa svim tim podacima.

Google tvrdi da je sa podacima korisnika sve u redu, Foto: Google

POREĐENJE SA FACEBOOKOM

Reporteri WSJ navode da su pregledali dokument koji je pripremio tim advokata Googla u kom se upozorava da će rešavanje pitanja "baga" izazvati "veliki interes". Takođe se navodi da će neminovno doći i do poređenja sa skandalom u koji je bio upleten Facebook sa kompanijom Cambridge Analytica. Direktor Googla Sandar Pinčaj je obavešten o planu posle odluke da javnost ne sazna ništa o incidentu, navode izvori WSJ.

U blogu Googla, iako kompanija ne pominje tekst dnevnog lista, navode se da su započeli istragu nazvanu Projekat Strobe, tokom kog bi trebalo da bude utvrđeno sve što se dešavalo tokom pristupa podacima trećih lica Googlovim nalozima i podacima sa Android aparata.

VIDEO: Uz Tesla android Tv i aplikaciju Telegraf, budućnost je na klik od vas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA