Twitter se sprema da ukloni veoma važno dugme kako bi poboljšao kvalitet debate, a korisnici tvrde da je to velika greška i pogrešan potez

Sve u cilju poboljšanja debate

  • 0
Tviter, Twitter Logo Foto: Pixabay.com

Čini se da bi Twitter uskoro mogao da ukloni crveni lajk u obliku srca sa svoje platforme.

Sudeći po Telegraphu, osnivač ove društvene mreže, Džek Dorsi, izjavio je da će se rešiti lajk funkcije "uskoro" jer nije veliki fan crvenog dugmeta u obliku srca.

Twitter je u martu 2018. godine iveo bookmarking funkciju, koja dozvoljava korisnicima da privatno sačuvaju tvitove bez aktiviranja lajk dugmeta - koje, ne samo da implicira pozitivan stav prema sadržaju tvita, već je i u pitanju akcija koja je vidljiva svima.

Foto: Pixabay.com

Takođe, Twitterov tim za komunikacije osvrnuo se na budućnost lajk dugmeta u tvitu tvrdnjom da razmatraju sve u vezi sa servisom, i da to uključuje i lajk dugme.

Ideja da se ukloni lajk dugme je deo napora da se stvori zdravija klima za debatu na platformi.

Sa druge strane, mnogi korisnici prilično glasno su ukazali na to da Twitter ima važnijih izazova i da je promena osnovne funkcionalnosti pogrešno mesto za početak poboljšanja.

Lajk dugme dodato je 2015. godine kao zamena za "omiljeno" dugme koje je bilo u obliku zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA