≫ 

Put do Silicijumske doline: Od novosadskog startapa do internacionalne digitalne agencije

Grupa Novosađana prešla je dalek put za kratko vreme, od mikro tima nekolicine entuzijasta prerasli su u kompaniju i došli u situaciju da se bore za ugovore sa velikim korporacijama

  • 3
PopArt Studio Foto: popwebdesign.net

Ujedno rade i dalje za mala i srednja preduzeća i pojedince, ne menjajući personalizovan pristup kog su se pridržavali od samog starta. Kako je sve počelo, za portal Telegraf ispričao nam je osnivač PopArt Studija, mr Dejan Popović.

Meet PopArt Studio – your perfect IT partner from PopArt Studio on Vimeo.

Novi Sad je grad u kom je različitost vrlina. Ni previše veliki grad da sistem uguši sve što valja, ni previše mali da se ne čuje vaš glas. Sigurno da vremenom blede sve ove njegove vrline zagušene manama, ali ono što je sigurno, jeste da je kreativni haos uvek bio prisutan i da je uvek dobrodošao.

Umetnost i apstrakcija, kreativna vizija u kombinaciji sa tehnologijom i naukom su uvek bili dobitna kombinacija. Ne znaju svi da je Albert Ajnštajn živeo dve godine u Novom Sadu, i to u isto vreme kada i Laza Kostić. Nesporno plodno tlo, i to ne samo za agrokulturu. Danas, naš grad ima svetski poznat festival, u Briselu je proglašen za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu, a pored svega navedenog od skora se našao i na mapi svetskog startap ekosistema.

- Sada i iz ove perspektive, imajući u vidu da, kada smo počinjali, brzina interneta i zvuk dial-up modema nisu bili ni malo ohrabrujući, težinu CRT monitora nije bilo moguće izmeriti, a trend prosečnih veb-sajtova bio je da zanose u levo, mislim da smo se ipak uspešno izborili sa izazovima koji su se nametali - kaže Dejan Popović.

Posle završenog Fakulteta tehničkih nauka i rada u novozelandskoj kompaniji za pružanje hosting usluga, materalizuje se, kako dodaje, ideja iz detinjstva o staklenoj zgradi, kombinaciji crtanja i čudnog pisma na računaru i stvaranju funkcionalnih rešenja koja će ljudima pomoći da unaprede svoj biznis, promovišu svoj rad ili predstave svoj brend na najbolji mogući način.

PopArt Studio Foto: popwebdesign.net

Google je 2004. postao najpopularniji pretraživač, iste godine kada se osniva društvena mreža Facebook i sve to deluje kao davna prošlost, a sve je bilo relativno skoro. Tako je i 2010. godina, kada je osnovan PopArt Studio, još bliža vremenska distanca. Početak su obeležile jednostavnije biznis online prezentacije, nakon čega se, usled povećanja posla, povećavao i tim pa su kompleksniji zahtevi bili izvodljivi, poput višenamenskih onlajn prodavnica, prilagođenih veb aplikacija i razvoja unikatnih platformi.

Do sada je PopArt Studio imao klijente iz preko 50 zemalja, od SAD, Nemačke, Islanda, Luksemburga, Libana do egzotičnih destinacija sa Bliskog istoka i još interesantnijih projekata, situacija i iskustava. Sve to zajedno, oblikovalo je kompaniju i trasiralo put...

U sklopu uspešno završenih 7000 projekata, kako ističe naš sagovornik, imali su zadovoljstvo da rade kompletan brending za poznate kompanije, renomirane širom sveta, da razvijaju aplikacije za veb i sarađuju sa klijentima iz Silicijumske doline i rade na promociji i brendingu klijenata iz Nemačke i drugih evropskih zemalja.

- Ukoliko uzmemo u obzir zahtevnost projekata, to je svakako dašak optimizma i ponosa. Svakako i veliki uspeh za kratko vreme, uzimajući u obzir da sam prvi logo uradio za svoju firmu, dodajući sve dostupno od stilova, od efekta „bevel and emboss” do efekta „outer glow”  (što kažu, sve od priloga). Ukoliko sve to uzmemo u obzir, kao i to da se u invalidskim kolicima nije moglo pristupiti na 99% lokacija za sastanke sa klijentima i institucijama, sasvim nestvarno zvuči da danas organizujemo sastanke u Kataru, u hotelu Convention Sheraton u Dohi. Realno i objektivno, kompanija je veoma mala, ali je bar meni i iz mog ugla priča velika - ističe Dejan Popović.

Prema njegovim rečima, Novi Sad ima sjajne kompanije koje razvijaju svoje softvere, igre, 3D modele za velike korporacije i zvučna imena iz oblasti softverskog inženjeringa, što im daje dodatni podstrek i energiju da se ustreme ka višim ciljevima.

(Telegraf/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    26. jul 2019 | 00:46

    Znam licno..da u Nsadu niko nece juniore sa It akademijom,samo hoce seniore...pa pobogu ,gde da juniori nadju praksu? U Univerexsportu na viljuskaru? Strasno, fuj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA