≫ 

Instagram "udara" na starlete: Sve "fotošopirane" fotografije postaju "netačne informacije"

Sistem za identifikaciju fotografija koristi "kombinaciju povratnih informacija koje se dobijaju od Instagram zajednice i tehnologije", pa fotografije potom šalje na poveru nezavisnim "proverivačima"

  • 7
Ove dve mreže dominiraju Foto: Pixabay.com

U cilju borbe protiv netačnih informacija i lažnih vesti, Instagram je nedavno počeo da skriva lažne fotografije prekrivajući ih crnim poljem sa natpisom "Netačna informacija" (False information).

Iako ovo uopšte ne zvuči loše, ipak je postalo problem za određene korisnike. Zato se profesionalni fotografi sada pitaju da li je ta društvena mreža otišla predaleko onemogućavajući korisnicima pregled određenih tipova fotografija.

Kada je, jedan od njih, Tobi Hariman iz San Franciska, prvi put primetio ovo obaveštenje, ubrzo je uvideo da je kao "Netačna informacija" označena digitalno dorađena umetnička fotografija, koja prikazuje čoveka zagledanog u planine duginih boja.

Iz Instagrama kažu da njihov sistem za identifikaciju fotografija koristi "kombinaciju povratnih informacija koje dobijaju od Instagram zajednice i tehnologije". Fotografije se potom šalju na poveru nezavisnim "proverivačima" (fact-checkers), nakon čije odluke fotografije bivaju prekrivene crnim poljem.

Crno polje sa obaveštenjem ne predstavlja zabranu određene fotografije, već je ona vidljiva nakon kliktanja na obaveštenje.

Međutim, fotografije označene kao "Netačna informacija" se uklanjaju iz pretrage, a do njih se ne može doći ni preko haštaga. Takođe, one ostaju "obeležene" i u budućim postovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOSMI73

    14. januar 2020 | 14:53

    TAKO JE BRE!!! Da se lepo vide kako izgledaju🙃pogotovo ove manekenke koje su dosle iz inostranstva u Bg i diselile se na Vracar! Bez sminke foto shopa MOLIM👅

  • Daki

    14. januar 2020 | 14:12

    Šta će Jelena Karkeuša i ostale sada ?

  • Sta ce sada?

    14. januar 2020 | 15:05

    Pa, i dalje ce muskarci trcati bas za takvima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA