• 0

Najčešće na severu, najređe u našem komšiluku: Koliko Evropa koristi internet?

Upotreba interneta u Evropskoj uniji rapidno je rasla od 2007. kada ga je koristilo 57 odsto građana i 2013. godine, kada je tri četvrtine koristilo internet

  • 0

Internet je u 2019. godini koristilo 87 odsto građana Evropske unije između 16. i 74. godine, najviše su ga korištili u Švedskoj - 98 procenata žitelja, a najmanje u Bugarskoj - 68 odsto, objavio je Eurostat.

Građani EU internet najviše koriste za servise elektronske pošte, slede informisanje o robi i uslugama, slanje kratkih poruka, čitanje online novina i magazina, a tek svaki peti korisnik preko interneta prodaje robu i usluge.

Za društvene mreže internet koristi 57 odsto građana EU, a sledi traženje informacija o zdravlju, slušanje muzike, telefoniranje ili video pozivi. Za online učenje zainteresovan je manje nego svaki četvrti korisnik interneta u EU, dok 30 odsto na mrežu podižu i dele sadržaje koje su sami kreirali.

Upotreba interneta u EU rapidno je rasla od 2007. kada ga je koristilo 57 odsto građana i 2013. godine, kada je tri četvrtine koristilo internet.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima