≫ 

Tinejdžer napravio sajt koji ima milione pregleda i pruža prave informacije o korona virusu

Njegova veb stranica ažurira broj obolelih od bolesti svakih 10 minuta prikupljanjem i unakrsnim upoređivanjem podataka

  • 4
Avi Šifman Printscreen: Instagram/avischiffmann

Širenje korona virusa po svetu budi ono najbolje u nekim ljudima. Sedamnaestogodišnji učenik srednje škole Avi Šifman, iz američke države Vašington, napravio je veb stranicu za praćenje širenja epidemije koronavirusa i pružanje činjenica o virusu.

Tinejdžer je neverovatno posvećen svom projektu: troši do 6 sati dnevno da bi poboljšao veb stranicu koja ima milione pregleda. Pre nego što je druga verzija njegovog sajta postal vidljiva na mreži, proveo je ceo vikend u svojoj sobi, radeći preko noći i ostajući budan do 7 sati ujutru.

Avi, koji ide u srednju školu Merker Ajlend, pokrenuo je svoju veb stranicu u decembru 2019. godine i od tada se bavi njome. Njegova veb stranica ažurira broj obolelih od bolesti svakih 10 minuta prikupljanjem i unakrsnim upoređivanjem podataka iz izvora poput Svetske zdravstvene organizacije, centara za kontrolu i prevenciju bolesti, kao i lokalnih zdravstvenih ustanova.

 
 
 
View this post on Instagram
water 🌊A post shared by Avicii Chiffron (@avischiffmann) on

- Mislio sam da bi bilo u redu da postoji veb stranica koja bi mogla da prikupi sve informacije iz svih vrsta izvora. Uglavnom sam hteo da stvorim nešto što bi pokazivalo podatke što je tačnije moguće, jer je bilo dosta dezinformacija, kaže tinejdžer.

- Stalno dodajem nove funkcije. Sajt će se prilagođavati kako se situacija bude odvijala dalje. Uskoro bi moglo biti manje zanimljivo znati da li u Francuskoj postoji pet zaraženih slučajeva. Možda bi nas više zanimalo saznanje o povećanju procenta zaraženih od prošle do ove nedelje.

Avi kaže da mu ljudi šalju poruke ukoliko primete nešto netačno, piše Bored Panda.

Korona virus, koronavirus, Foto: Pixabay

- Pre izvesnog vremena, dogodila se velika greška na sajtu, pošto se dogodilo da se udvostručio broj slučajeva zaraženih korona virusom. I dobio sam stotine poruka. Ali u celini, dobro sam obavio posao upravljanja serverom.

A kako bi čitaocima pokazao kompletniju sliku situacije, Avi je u pružanje informaicija uključio i ljude koji su se oporavili od koronavirusa.

(Telegraf.rs/V.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA