• 0

Pažnja: Nipošto ne otvarajte ovih 14 sajtova o korona virusu!

Hakeri i sajber kriminalci se trude da trenutnu globalnu zabrinutaost za zdravlje zloupotrebe u svoju korist...

  • 0

Poslednjih nedelja, sa sve većim širenjem korona virusa i proglašnjem globalne pandemije, stručnjaci i mediji širom sveta se trude da pravovremeno i istinito informišu stanovništvo svojih zemalja o trenutnom stanju epidemije u svakoj od zemalja i daju stručne savete o merama zaštite koje bi trebalo preduzeti.

Zbog toga je, kako na globalnom, tako i lokalnom nivou, podignut veliki broj stručnih sajtova, dok se u isto vreme najveći pretraživači i društvene mreže trude da u prve rezultate pretraga "izbacuju" relevane i kredibilne informacije, kao i da suzbijaju lažne vesti i nestručne savate o korona virusu i njegovim posledicama.

To, ipak, nije tako lak posao, pa se s pravom, u nekim trenucima može učiniti da se glasine, pogrešne i neproverne informacije i nestručni saveti šire čak i brže nego one stručne.

Naravno, tu su i hakeri i sajber kriminalci koji se trude da trenutnu globalnu zabrinutaost za zdravlje zloupotrebe u svoju korist. Internet prevare, sajtovi koji se bave "fišingom" i broj spam poruka svakodnevno su u porastu.

Stručnjaci za sajber bezbednost firme Recorded Future opominju da svakodnevno registruje sve više internet domena iza koji se kriju sajtovi koji šire lažne vesti i sprovode različite vrste internet prevara, prenosi sajt Gadgets Now. Oni su izdvojili 14 internet sajtova koji bi svi trebalo da izbagavmo:

- Coronavirusstatus[tačka]space

- Coronavirus-map[tačka]com

- Blogcoronacl.canalcero[tačka]digital

- Coronavirus[tačka]zone

- Coronavirus-realtime[tačka]com

- Coronavirus[tačka]app

- Bgvfr.coronavirusaware[tačka]xyz

- Coronavirusaware[tačka]xyz

- Corona-virus[tačka]healthcare

- Survivecoronavirus[tačka]org

- Vaccine-coronavirus[tačka]com

- Coronavirus[tačka]cc

- Bestcoronavirusprotect[tačka]tk

- Coronavirusupdate[tačka]tk

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima