Gmail je konačno rešio problem koji nas sve je užasno nervirao na poslu

Novi pristup omogućava otvaranje i uređivanje Office datoteka uz pomoć Google Docs-a jednostavnim klikom na fajl u atačmentu...

  • 0
Gmail, Gmejl

Foto: Unsplash

Google je konačno rešio da onima koji svakodnevno koriste njegove servise i aplikacije  olakša rad sa dokumentima za Microsoft Office.

Tako najnovija softverska nadogradnja za popularni GMail korisnicima omogućava direktno uređivanje Microsoft Office fajlova, na sličan način kao što je to sa Google Docs i Sheets dokumentima slučaj.

Google Workspace, kako se od skoro zove paket G Suite, korisnicima već neko vreme nudi kompatibilnost sa Word, PowerPoint i Excel datotekama, što dosta skraćuje rad. Do sada smo fajlove prvo morali da prebacujemo u Google Drive, pa tek onda odatle da ih uređujemo, a fajlove iz atačmenta smo mogli samo da pregledamo.

Novi pristup ubrzava ceo proces omogućavajući otvaranje i uređivanje Office datoteka uz pomoć Google Docs-a jednostavnim klikom na fajl u atačmentu. Nova mogućnost uređivanja ne pretvara Office fajl u Google Doc, već mu zadržava izvorni format.

Gmail će korisnicima omogućiti odgovaranje na izvorni imejl i ubacivanje uređenog dokumenta u Office formatu bez preuzimanja i ponovnog slanja, piše The Verge.

Google želi da Office datoteke u Google Docs-u rade mnogo "tečnije", zbog čega će uskoro izbaciti i dodatak za konverziju makroa za Google Workspace.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA