≫ 

"Domaći internet domeni su pouzdani"

Nacionalni domeni .RS i .SRB za 13 godina rada zauzeli dve trećine domaćeg tržišta...

  • 0
Internet, Internet kafe Foto: Unsplash

Samo je promena stalna i zato smo u okolnostima pandemije promenili format konferencije Dani internet domena Srbije koja je način da se zahvalimo na korišćenju nacionalnih domena, rekao je danas direktor Registra nacionalnih domena Srbije (RNIDS) Dejan Ðukić otvarajući konferneciju čiji je slogan "Sluga.Gospodar.Internet".

Ðukić je istakao da su nacionalni domeni .RS i .SRB za 13 godina rada zauzeli dve trećine domaćeg tržišta što je ocenio kao dokaz pouzdanog služenja domena svima, pouzdanosti i vidljivosti u lokalnij pretrazi. Dodao je da se radi o domenima koji od početka beleže najveći nivo dostupnosti jer su u sedam domena na svetu po tom kriterijumu.

U svetlu okolnosti rada u uslovima pandemije on je rekao da RNIDS-u nije bio poseban izazov da pređena onlajn poslovanje, ali da su svesni smo problema sa kojima su se drugi suočavali u tom procesu.

Tradicionalna konferencija DIDS se posle prošlogodišnjeg odlaganja zbog pandemije ove godine po prvi put održava u punom onlajn izdanju a na njoj učestvuje 17 gostiju iz Srbije i sveta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA