≫ 

Špagete, desničari i bazen za decu: Koji postovi na Facebooku su najpopularniji?

Facebook ocenjuje da se većina popularnih objava odnosi na manje kvalitetan sadržaj, kao i da u njima dominiraju konzervativni desničarski stavovi

  • 0
Facebook Foto: Pixabay.com

Društvena mreža Facebook objavila je izveštaj sa podacima o tome kakve objave imaju najveći broj pregleda. Na vrhu liste najpopularnijih postova, sa najvećim brojem pregleda Sjedinjenim Američkim Državama, su oni koje se odnose na hranu.

Osim njih, na listi 20 najviše pregledanih objava, posebno se izdvojila jedna sa pitanjem: "Molim vas da rešite ovu dilemu: Da li se šećer može stavljati u špagete?". Taj post je pregledan čak 58,6 miliona puta, a dobio je i 3,8 miliona komentara.

Na listi najpopularnijih našla se i objava sa porukom: "Prve tri reči koje vidiš su tvoja stvarnost", pa u Facebooku ocenjuju da se većina popularnih objava odnosi na manje kvalitetan sadržaj, prenosi BBC.

Pasta Foto: Pixabay

U izveštaju je jasno napravljena razlika u broju pregleda, lajkova, komentara i broju deljenja. Podaci su prikupljeni alatom Crowdtangle, kojim je utvrđeno da Facebookom dominiraju konzervativni desničarski stavovi.

Internet gigant, međutim, odbacuje tvrdnje da na njegovoj društvenoj mreži ima najviše objava koje sadrže političke stavove, i tvrdi da je samo 6 odsto od ukupnog broja objava političkog karaktera.

Izveštaj se odnosi na period od aprila do juna ove godine, a njime nisu bile obuhvaćene plaćene objave koje imaju veću vidljivost i dopiru do većeg broja korisnika.

Facebook, elektronska trgovina Foto: Shutterstock

Facebook je dva posta naveo kao posebno značajna. Prvi je objava predsednika SAD Džoa Bajdena nakon prvih 100 dana mandata. Njegova poruka - "Amerika se vraća", bila je 6. po broju pregleda. Drugi je petominutni video koji govori o tome kako napraviti mali bazen za decu, a koji se našao na 10. mestu po broju pregleda.

Iz Facebooka navode i to da veći broj pregleda imaju one objave koje su postavljene u upitnom obliku, jer to podstiče aktivnost korisnika, odnosno navodi ih da na nju kliknu, pročitaju je do kraja, lajkuju, komentarišu...

Video: Svi noviteti koje nam Facebook sprema za ovu godinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA