• 0

Sada možete da pristupate svojim nalozima bez ijedne jedine lozinke

Proces "eliminisanja" lozinki je relativno jednostavan, a prvo morate da instalirate Microsoft Authenticator na svoj pametni telefon i da ga povežete sa svojim Microsoft nalogom

  • 0
šifra, lozinka

Foto: Pixabay

Kompanija Microsoft je korisnicima omogućila da se na svoje naloge prijavljuju - bez ikakvih šifri. To im omogućavaju aplikacija Microsoft Authenticator, zatim Windows Hello usluga, kao i verifikacija pomoću SMS poruke ili emaila.

Najnovija opcija dolazi samo nekoliko meseci nakon što je Microsoft u martu omogućio prijavljivanje bez lozinke, da bi olakšao i ubrzao rad svima koji rade od kuće ili sa neke udaljene lokacije.

Poslednja nadogradnja korisnicima donosi veliki korak napred u Microsoftovoj borbi protiv lozinki, nakon što je ta kompanija 2018. godine uvela sigurnosne ključeve i 2019. Windows 10 "oslobodila" lozinki, piše The Verge.

Proces "eliminisanja" lozinki je relativno jednostavan. Prvo morate da instalirate Microsoft Authenticator na svoj pametni telefon i da ga povežete sa svojim Microsoft nalogom.

Nakon toga, na adresi account.microsoft.com treba da izaberete napredne bezbednosne opcije u sekciji "Additional security". Nakon toga, potvrdite povezivanje sa telefonom i više nećete imati lozinku. Naravno, ova podešavanja uvek možete da poništite logovanjem na svoj Microsoft nalog.

Google, Apple i drugi veliki Microsoftovi konkurenti već rade na sopstvenim sistemima koji više neće koristiti lozinke. Google Chrome tako već dozvoljava prijavu bez lozinke, dok Appleov iOS 15 i macOS Monterey korisnicima nude opciju Passkeys in iCloud Keychain, što predstavlja bezbedniji način menjanja lozinki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima