Anonimusi srušili Tviter?!

Sa sajta CBS-a obrisano je sve i ostavljen je samo jedan fajl, a sumnja se da je i druga najveća društvena mreža sinoć pala

  • 0

Anonimus ponovo jaše! Ovoga puta, izveštaji govore da su potpuno srušili sajt medijskog giganta CBS-a, čime nastavljaju svoju osvetničku seriju. Najnovije rušenje nije bilo obični DDoS napad, jer svi koji su u tom trenutku posetili sajt mogli su da vide samo jedan fajl. Anonimus je probio zaštitu i obrisao sve.

Žrtva je bila i sajt Univerzala, holivudskog diva koji svim silama lobira za SOPA i PIPA.

Sumnja se da i iza sinoćnje nedostupnosti Tvitera stoji ovaj hakerski kolektiv, s obzirom da su 19. januara najavili da će rušiti sajtove UN, "Xbox Live", Ju Es Banke, Kepital Uana, Tvitera, Fejsbuka  i Jutjuba, ako  u roku od tri dana "Megaupload" ne bude vraćen u "etar". Ne može se pouzdano tvrditi ništa, dok Tviter ne izda zvanično saopštenje, ali njihova API status stranica je u tom periodu prijavljivala veliko povećanje poziva, više nego dvostruko, što može upućivati na DDoS napad.

Pored njih, padali su i sajtovi u Brazilu, kao i u Francuskoj, gde je oboren Vivendi, kompanija koja se bavi muzikom, filmom i televizijom. Poruka koju je Anonimus ostavio? "Ako je 'Megaupload' pao, padate i vi".

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA