Facebook proglašen “najgorom kompanijom 2021. godine”

Ispitanici imali su niz različitih pritužbi protiv kompanije, uključujući zabrinutost zbog cenzure, uticaj Instagrama na mentalno zdravlje i kršenje privatnosti.

  • 1
Mark Zuckerberg, Mark Zakerberg, Facebook Foto: Tanjug/AP

Facebook, odnosno sada već Meta, proglašen je za najgoru kompaniju godine, nakon turbulentnih 12 meseci kontroverzi, negativnih reakcija javnosti i eventualnog potpunog rebrendiranja giganta društvenih medija, prema istraživanju koje je sproveo Yahoo Finance.

Yahoo Finance svake godine “kruniše” najbolju kompaniju godine - ove godine pobedio je Microsoft. Međutim, Yahoo Finance se odlučio da sazna koja kompanija je najgora ove godine. Facebook, sada Meta, brzo je zauzeo prvo mesto. Prema anketi, u kojoj je učestvovalo više od hiljadu pojedinaca, Facebook je dobio čak 50 odsto više glasova za najgoru kompaniju od drugorangiranog kineskog giganta e-trgovine Alibabe.

Ispitanici imali su niz različitih pritužbi protiv kompanije, uključujući zabrinutost zbog cenzure, uticaj Instagrama na mentalno zdravlje i kršenje privatnosti. Iako su rezultati ankete prilično negativni, ipak 30 odsto anketiranih reklo da je da bi Facebook mogao “da se iskupi”.

Facebook je, usred skandala, postao “Meta”, označivši početak novog pravca kompanije, prema rečima njenog osnivača i generalnog direktora Marka Zakerberga. Novo ime treba da bude više u skladu sa ciljem “Metaverzuma”, potpuno digitalnog sveta.

Rebrendiranje je široko viđeno kao pokušaj odvraćanja pažnje od svih problema, a prema nekim učesnicima u anketi, to im je i uspelo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    20. decembar 2021 | 10:09

    Zasluženo, koliko puta su mi srušili instagram bez ikakvog razloga a pritom njihova “KoRiSniČkA pOdRšKa” (počupaću sebi kosu) ne ume da pomogne na adekvatan način

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA