≫ 

“Dobro nam je bez Facebook-a”, kažu nemački i francuski ministri

“Digitalni giganti moraju shvatiti da će se evropski kontinent odupreti i potvrditi svoj suverenitet”.

  • 3
Facebook kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Prikrivena pretnja kompanije Meta da će napustiti Evropu ako više ne bude mogla da razmenjuje podatke evropskih korisnika sa Sjedinjenim Američkim Državama, više je ličila na muziku za uži za dvojicu visokokotiranih nemačkih i francuskih političara.

“Nakon što sam bio hakovan, četiri godine sam živeo bez Facebook-a i Twitter-a i život je bio fantastičan”, rekao je nemački ministar ekonomije Robert Habek novinarima na događaju zajedno sa francuskim ministrom finansija Brunom Le Merom u Parizu u ponedeljak, piše Bloomberg.

“Mogu da potvrdim da je život veoma dobar bez Facebook-a i da bismo živeli veoma dobro bez Facebook-a“, dodao je Le Mer.

“Digitalni giganti moraju shvatiti da će se evropski kontinent odupreti i potvrditi svoj suverenitet”.

Par je odgovorio na komentare u Meta-inom godišnjem izveštaju, o kojem je Telegraf pisao, upozoravajući da ako ne može da se osloni na nove ili postojeće sporazume za razmenu podataka, onda “verovatno neće moći da ponudi niz najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Evropi.”

Evropska unija je “tako veliko unutrašnje tržište sa tolikom ekonomskom snagom da se nećemo uplašiti nečim ovakvim”, rekao je Habek.

U međuvremenu je Le Mer naveo načine na koje su evropske vlade izazvale tehnološke gigante, uključujući pravila privatnosti, oporezivanje i blokiranje razvoja digitalnih valuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA