≫ 

Lanac brze hrane je prijavio zaštitni znak za prodaju pilećih krilaca u metaverzumu

Lanac brze hrane Wingstop prijavio je višeklasni zaštitni znak za ulazak u metaverzum

  • 0
Pileća krilca Foto: Shutterstock

Wingstop, lanac brze hrane poznat po prodaji pilećih krilaca, podneo je prijavu za zaštitni znak američkoj Kancelariji za patente i žigove za “virtuelnu robu koja se može preuzeti”, uključujući nezamenljive tokene (NFT) i virtuelnu hranu i piće.

Prijava takođe uključuje stvaranje onlajn tržišta na kome ljudi mogu da trguju NFT-ovima, digitalnom imovinom i umetničkim delima.

Višeklasni zaštitni znak takođe pokriva softver koji se može preuzeti za trgovanje kriptovalutama, NFT-ovima i digitalnim tokenima, kao i kartice lojalnosti za koje kompanija kaže da se mogu iskoristiti za hranu u stvarnom, kao i virtuelnom svetu.

Portparol Wingstop-a rekao je za Business Insider da kompanija ne može da komentariše svoje tačne planove za metaverzum, ali da “podnošenje zahteva za zaštitni znak predstavlja uzbudljiv javni korak da Wingstop služi svetski ukus u virtuelnom svetu”.

Interesantno da Wingstop nije sam u ovome, McDonald's je nedavno prijavio zaštitne znakove za virtuelni restoran koji će isporučivati hranu i onlajn i u pravom svetu, dok je Panera Bread podnela zahtev za žig za "Paneraverse", koji uključuje NFT-ove, virtuelnu zabavu i virtuelni program nagrađivanja lojalnih mušterija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA