≫ 

Meta “sužava” smernice o govoru mržnje: Evo šta ipak nije dozvoljeno da pišete na "Fejsu"

“Sada sužavamo fokus kako bismo eksplicitno stavili do znanja u smernicama da to nikada ne treba tumačiti kao odobravanje nasilja nad Rusima uopšte”

  • 6
Fejsbuk metaverzum Foto: Profimedia

Kompanija Meta rekla je u nedelju da dodatno “sužava” svoju politiku moderiranja sadržaja koji se odnosi na rat u Ukrajini, kako bi zabranila pozive na smrt šefa države, navodi se u internom dokumentu do kojeg je došao Reuters.

Taj potez usledio je nakon što je Reuters prošle nedelje izvestio da Meta privremeno dozvoljava neke objave na Facebook-u i Instagram-u u kojima se poziva na smrt ruskog predsednika Vladimira Putina ili beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

U internom obaveštenju zaposlenima, predsednik za globalne poslove Mete Nik Kleg rekao je da “ne dozvoljavamo pozive na ubistvo šefa države”.

Interni post, koji su preneli Bloomberg i Reuters ne pominje poimence predsednika Rusije Vladimira Putina. Portparol Mete je potvrdio da se zabrane poziva na ubistvo primenjuju globalno.

“Sada sužavamo fokus kako bismo eksplicitno stavili do znanja u smernicama da to nikada ne treba tumačiti kao odobravanje nasilja nad Rusima uopšte”, rekao je Kleg.

“Meta se zalaže protiv rusofobije. Na našoj platformi nemamo toleranciju za pozive na genocid, etničko čišćenje ili bilo kakvu vrstu diskriminacije, uznemiravanja ili nasilja prema Rusima”, dodao je on.

Međutim, po svemu sudeći i dalje je dozvoljeno pozivati na smrt ruske vojske, u kontekstu rata. Samo ne na smrt ruskog predsednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    15. mart 2022 | 12:14

    Metu...treba ukinuti....sluzi samo SAD za spijuniranje

  • паун 54

    15. mart 2022 | 13:23

    ПОШТО САМ ПОЗИТИВНО ПИСАО О РУСИЈИ, facebook МЕ ЈЕ 2х2 ДАНА БЛОКИРАО А,ЗАТИМ НА 51 ДАН ,И ТО ЋЕ ТРАЈАТИ ДО МАЈА МЕСЕЦА. ИЗНОСИО САМ ТУЂЕ ЧЛАНКЕ КОЈИ СУ ГОВОРИЛИ ИСТИНИТО,НПР ИЗ СПУТНИКА. НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ НИКАКВУ РУЖНУ РЕЧ,СИТУАЦИЈУ О НАТО,САД , ЕВР.УНИЈИ,НАЦИЗМУ У УКРАЈИНИ, ИТД .......

  • ...

    15. mart 2022 | 13:00

    Smeš protiv Rusa, ne smeš protiv fašista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA