• 0
 ≫ 

Google ponovo odlaže svoj plan za postepeno ukidanje kolačića u Chrome-u: Novi rok 2024. godina

 ≫ 

Google-ova zamena za third-party kolačiće je prvobitno bila poznata kao Federated Learning of Cohorts ili FLoC

  • 0
Internet kolačići

Foto: Pixabay

Google ponovo odlaže svoj plan za postepeno ukidanje third-party kolačića u Chrome-u. Kompanija je prvi put predstavila svoju inicijativu Privacy Sandbox 2019. godine i rekla da će implementacija početi 2022. Međutim, odlaganje će trajati do druge polovine 2024. godine, prenosi PC Press.

Google će proširiti dostupnost svoje probne verzije Privacy Sandbox na „milione korisnika širom sveta“ do početka sledećeg meseca. Kompanija zatim planira da postepeno uvede test za više pojedinaca tokom 2022. i 2023. Google-ova zamena za third-party kolačiće je prvobitno bila poznata kao Federated Learning of Cohorts ili FLoC.

Početkom godine kompanija je najavila novi pristup pod nazivom Teme. Kao što ime kaže, API će pratiti vaša interesovanja. U početku, Google planira da kategoriše web sajtove koje posećujete na osnovu jedne od 300 tema. Kada posetite web sajt koja podržava API, Chrome će podeliti tri nasumične teme za koje ste zainteresovani. Izdavač sajta može dalje da deli te informacije sa svojim partnerima za oglašavanje kako bi odlučio koje oglase da vam prikazuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA