≫ 

Pitali smo vas da li biste plaćali plavu kvačicu: Rezultati pokazuju da će Mask morati više da se potrudi

Naime, 63.96 odsto ispitanika smatra da ne treba da plaća pretplatu, te da je "potpuno besmisleno"

  • 1
tviter, elon musk, ilon mask Foto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vest o završenoj akviziciji Twitter-a odjeknula je kao bomba u utorak, a Ilon Mask brzopotezno je otpustio vrh ove platforme i otpočeo svoju "vladavinu" vrednu 44 milijarde dolara.

Novi vlasnik Twittera isti dan je najavio da planira da uvede mesečnu pretplatu od 8 američkih dolara za korisnike koji žele da verifikuju svoj profil (plava kvačica) i da budu manje izloženi reklamama.

Naime, pretplatnici bi imali i druge pogodnosti: njihovi tvitovi bi bili prioritetni, mogli bi da objavljuju duže video i audio snimke, a bili bi izloženi dvostruko manjem broju reklama.

Sve ove pogodnosti zvuče primamljivo za one kojima je Twitter glavno oruđe za komunikaciju sa drugima, ali da li su zaista Srbi spremni da plaćaju ovu uslugu i možda pravo pitanje, da li je uopšte treba plaćati?

Upravo, u našoj anketi smo ih i postavili, a na osnovu rezultata, zaključno sa ovim trenutkom, Mask će morati malo više da se potrudi da bi "privoleo srpsko tržište".

Naime, 63.96 odsto ispitanika smatra da ne treba da plaća pretplatu, te da je "potpuno besmisleno", 18.92 bi plaćalo, te smatraju da je "to dobar način da podrže ovu društvenu mrežu", dok bi 17.2 odsto ispitanika možda platilo, u "zavisnosti od drugih pogodnosti koje bi time dobili".

rezultati ankete, tviter pretplata Printskrin: Telegraf.rs

Svoje stavove o potencijalnom uvođenju pretplate, za naš portal podelili su neki od onih koji u Srbiji imaju "plavu kvačicu".

Na primer, internet preduzetnik Istok Pavlović, smatra da je pretplata dobar način da se podrži ova platforma.

"Da, ja imam plavu kvačicu na svom profilu i planiram da nastavim da je koristim. Plaćaću tu pretplatu, ne zbog sebe, nego zato što na taj način želim da podržim Twitter i ideju Ilona Maska, jer smatram da će pod njegovim vođstvom Twitter postati najbolja društvena mreža na svetu, koja će prevazići Facebook, Instagram i TikTok", rekao je za naš portal Istok Pavlović.

Košarkaš Nemanja Nedović ne deli isti stav:

"Ne planiram da plaćam, obrisaću Twitter ako je takva situacija", rekao nam je reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde.

Ivan Minić, domaćin Pojačalo podkasta, kaže da nema problem sa plaćanjem pretplate, ali smatra da je ovde reč o PR stunt-u.

"Twitter spada u društvene mreže koje koristim praktično svaki dan i ne bih imao problem da plaćam neku mesečnu pretplatu, ali da plaćam kako bih zadržao kvačicu i bio verifikovan mi je potpuno besmisleno. Mislim da je to samo PR stunt".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    4. novembar 2022 | 09:43

    Ja ni nemam Twitter, nemam ni Instagram.Imam Facebook i to mi je previše.Suviše se vremena provodi na telefonima.Ima puno lepših načina da se provede dan, nego da ležeći ili sedeći non stop buljite u ekran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA