≫ 

Plava kvačica i dalje u igri: Mask najavio povratak funkcije za ovaj datum

Mask je pauzirao naplatu zbog lažnih naloga koji su preplavili platformu

  • 0
tviter, elon musk, ilon mask Foto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Milijarder Ilon Mask i od skoro vlasnik platforme Twitter najavio je novi datum za povratak plave kvačice, samo par dana nakon što je postalo neizvesno da li će se oznaka uopšte koristiti.

Podsetimo, Mask je pauzirao naplatu, a mnogi su tvitovali da im je nestala kvačica, a sve zbog toga što su, kako je milijarder objasnio, šaljivdžije i prevaranti koji se lažno predstavljaju za brendove, poznate ličnosti i druge naloge visokog profila, preplavili platformu.

Po svemu sudeći, novi datum je novembar 29. a tek kada dođe taj dan moći ćemo sa sigurnošću da znamo da li će plava kvačica zaista zaživeti.

Milijarder je rekao da je datum povratka određen kako bi se kompaniji dalo dovoljno vremena "da se uveri da je čvrsta". Mask nije rekao koje promene bi mogle da uslede sa ponovnim pokretanjem Blue-a, ali kompanija je već vratila "Official" oznake u pokušaju da uveri oglašivače. Koju je takođe ranije ukinuo i pre nego što je postala funkcionalna.

Mask je dodao da verifikovani korisnici neće moći da promene svoja prikazana imena bez gubitka kvačice "sve dok Twitter ne potvrdi da ime ispunjava uslove korišćenja usluge".

Od Maskovog preuzimanja, Twitter se bori da održi oglašivače na platformi, odnosno jedini izvor prihoda. Sa neuspelim pokušajem uvođenja "plave kvačice" još više njih je napustilo socijalnu mrežu navodi engadget.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA