YouTube će biti stroži po pitanju komentara: Razmislite dvaput pre nego što napišete nešto

Na ovaj način kompanija želi da se uhvati u koštac sa uvredljivim i neželjenim komentarima

  • 0
YouTube, Jutjub, Logo Foto: Unsplash

Google je saopštio da će napraviti nekoliko izmena u politici postavljanja komentara na njihovoj Youtube platformi.

Kako prenosi Geeky gadgets, na ovaj način kompanija želi da se uhvati u koštac sa uvredljivim i neželjenim komentarima.

U prošlosti, Youtube je imao problem sa uvredljivim komentarima, a sada će korisnici biti upozoreni da je njihov komentar uklonjen usled kršenja pravila platforme.

"Pokrećemo novu funkciju koja upozorava korisnike kada otkrijemo i uklonimo neke od njihovih komentara zbog kršenja naših Smernica zajednice. Pored toga, ako korisnik nastavi da ostavlja više uvredljivih komentara, može da dobije vremensko ograničenje i privremeno neće moći da komentariše do 24 sata. Naše testiranje je pokazalo da ova upozorenja/vremenska ograničenja smanjuju verovatnoću da će korisnici ponovo ostavljati komentare koji krše pravila", navode ispred kompanije.

"Trenutno će ovo obaveštenje biti dostupno samo za komentare na engleskom, ali se nadamo da ćemo ga u narednim mesecima preneti na više jezika. Naš cilj je da zaštititimo autore od korisnika koji pokušavaju da negativno utiču na zajednicu putem komentara, kao i  da ponudimo veću transparentnost korisnicima kojima su možda uklonjeni komentari zbog kršenja smernica i nadamo se da će im pomoći da razumeju naše smernice zajednice. Naravno, naši sistemi ne postupe uvek pravično, tako da korisnici koji prime ova upozorenja mogu da daju povratne informacije kako bi nam pomogli da saznamo da li smo pogrešili", dodaje se.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA