≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto je logo Twittera promenjen u sliku psa? Evo šta se dešava sa platformom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Twitter je zamenio svoj logo na početnoj stranici fotografijom poznatog "doge" mima, koji je nastao 2010. godine

  • 0
Dogecoin Foto: Shutterstock

Za većinu korisnika Twitter mreže prepoznatljivi logo plave ptičice, koji se nalazi na Home dugmetu zamenjen je crtanim Šiba Inu likom, zaštitnim znakom Dogecoin kriptovalute. 

Mnoge korisnike Twittera je ovaj potez iznenadio. Na društvenoj mreži mnogi su pisali objave upućene Ilonu Masku u kojima ispituju zašto je obični plavo-beli dizajn ptice koja cvrkuće zamenio ovim mimom.

Promena se desila nekoliko dana nakon što je Twitter počeo da menja svoj sistem verifikacije. Nekim nalozima sa takozvanom "starom verifikacijom", kao što je Njujork tajms, uklonjene su plave značke. Ostali su zadržali svoje statuse tako što su se pretplatili na Twitter Blue servis ili su verifikovali svoj stari nalog.

"Ilone, šta ti uopšte radiš s Twitterom u ovom trenutku?", "Doge se iz nekog razloga pojavio na Twitteru i mogu samo da pretpostavim da je ovo trebalo da bude prvoaprilska šala kojoj je trebalo tri dana da se pokrene jer niko više ne zna kako stranica funkcioniše", "Ilone, deluje mi da ti je zaista dosadno ovih dana", neki su od komentara na Twitteru.

Na kraju se oglasio i sam Mask koji je objavio mim i skrinšot ranijih objava na društvenim mrežama u kojima je obećao da će promeniti logo društvene mreže.

Pretpostavka je da je korišćenje popularnog mima kao logoa deo prvoaprilske šale, ali sada je već 4. april a mim je i dalje prisutan na Twitteru.

Od trenutka od kad je zamena izvršena, cena Dogecoin novčića je porasla za čak 30%, sa 7,7 na 10 centi, a Dogecoin je ušao u teme u trendu na Twitter-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA