Vreme čitanja: oko 1 min.

Opera One je novi pregledač sa veštačkom inteligencijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U "ostrvima" i bočnoj traci biće rezervisano mesto za sve popularnije alate generativne veštačke inteligencije

  • 0
Opera telefon Opera pregledač browser Foto: rafapress / Shutterstock.com

Alternativni internet pregledač Opera, koji se ističe kao jedini među liderima bez tehnološkog giganta koji stoji iza njega, najavio je potpuni redizajn svojih aplikacija. Nova verzija pregledača, nazvana Opera One, stići će na Windows, MacOS i Linux kasnije ove godine, sa mnogo noviteta i modifikacija u odnosu na klasičan browser na koji smo navikli.

Redizajn počinje promenama dizajna, gde će korisnički interfejs biti "čistiji", modularne filozofije i prilagođen željama i potrebama korisnika. Moduli će biti organizovani u "ostrva", što je zanimljivo rešenje koje kombinuje organizaciju tabova i drugih funkcija u pokretne jedinice. Najbolje je pogledati video objave kako biste stekli utisak o kakvoj promeni se radi.

Ceo browser Opera One izgrađen je na novoj arhitekturi, iako još uvek koristi Chromium. Cilj redizajna je da ponudi brži korisnički interfejs i uvede nešto što se zove "tekuća navigacija", što znači novo iskustvo interakcije browsera.

U "ostrvima" i bočnoj traci biće rezervisano mesto za sve popularnije alate generativne veštačke inteligencije. Tako će Opera One na samo jedan klik obezbediti pristup ChatGPT-u, ChatSonic, AI ilustratoru i alatima za kreiranje "odziva" za veštačku inteligenciju. Prva promena ovog pravca već je očigledna u nedavnoj nadogradnji klasične Opere, ali će integracija biti još dublja u novoj verziji.

Opera One je trenutno dostupna u ranoj fazi probne verzije programera. Kompanija je najavila da će pored pokretanja redizajniranog pretraživača ove godine lansirati sopstveni sistem veštačke inteligencije (iako ne otkrivaju detalje o njemu), kao i da će nastaviti da radi na unapređenju modularnog dizajna Opere jedan. Novu verziju njihovog ažuriranog browsera već možete preuzeti ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA