KOLIKO PARA SADA: Još jedna velika tužba protiv Gugla?

Gugl je kao najkorišćeniji svetski internet pretraživač sajtove namerno ocenjivao niskim ocenama i svrstavao ih niže u pretragama, kako bi više korisnika bilo usmereno ka Guglovim sajtovima koji se bave istim stvarima

  • 0

Kako prenosi Rojters, istraga o ovom slučaju je trajala više od godinu dana, a većina čelnika u najvišem telu FTC veruju da postoji osnova za tužbu.

Poverljivi izvori su otkrili da postoji duga lista kompanija koje su zbog iste stvari ulagale žalbe protiv Gugla, a najviše se oštećenim smatraju firme specijalizovane za putovanja, trgovinu i zabavu.

Oni tvrde da je Gugl, kao najkorišćeniji svetski internet pretraživač, njihove sajtove namerno ocenjivao niskim ocenama i svrstavao ih niže u pretragama, kako bi više korisnika bilo usmereno ka Guglovim sajtovima koji se bave istim stvarima. Naravno, oni tvrde da su sajtovi koji su u vlasništvu Gugla uvek bili na pozicijama koje se češće "klikću" od njihovih.

Iz sedišta internet giganta često su demantovali ove tvrdnje, a posle novih informacija su naveli da su "spremni da odgovore na sva pitanja koja regulatorna tela imaju".

"Mogu jednostavno da kažem da ništa nismo nameštali", rekao je još 2011. godine izvršni direktor Gugla Erik Šmit.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA