Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor OpenAI: Svetu ne treba još jedna kopija Google-a, to je dosadno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Altman smatra da postoje mnogo inovativniji načini na koje veštačka inteligencija može pomoći ljudima u pronalaženju, obradi i sintezi informacija

  • 1
Sam Altman Foto: Tanjug/AP

Tokom nedavnog intervjua sa Leksom Fridmanom, Sam Altman je podelio svoje viđenje budućnosti tehnologije pretraživanja i uloge veštačke inteligencije u istoj.

"Ako je pitanje da li možemo izgraditi bolji pretraživač od Google-a, onda, naravno, trebalo bi da ljudi koriste bolji proizvod," izjavio je Altman. Međutim, naglasio je da bi to umanjilo pravi potencijal AI tehnologija. Umesto toga, Altman smatra da postoje mnogo inovativniji načini na koje veštačka inteligencija može pomoći ljudima u pronalaženju, obradi i sintezi informacija.

"Istinska vrednost ne leži u kreiranju bolje verzije Google pretraživača, već u mogućnosti da se ljudima pruži nešto mnogo vrednije," dodao je Altman, ističući da svetu ne treba još jedna kopija Google-a, jer bi to bilo dosadno.

Google se suočava sa izazovima u AI sferi. Iako OpenAI i Altman istražuju nove pristupe u veštačkoj inteligenciji, Google nije ostao ravnodušan na izazove koje donose ključni igrači na tržištu AI. Bloomberg je u ponedeljak izvestio da je Apple u pregovorima o integraciji Google-ovog četbota, Gemini, u iPhone uređaje.

Međutim, ambicije Google-a u oblasti veštačke inteligencije su doživele udarac nakon što su neki korisnici na društvenim mrežama optužili Gemini i njegove kreatore za preteranu političku korektnost, tvrdeći da četbot generiše slike osoba različitih rasa u neadekvatnim istorijskim kontekstima.

Zbog brojnih pritužbi, Google je 22. februara objavio da privremeno obustavlja funkciju generisanja slika četbota Gemini, obećavajući da će uskoro ponuditi poboljšanu verziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA