≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne možete da se povežete na Wi-Fi na aerodromu, hotelu ili kafiću? Evo rešenja

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj proces uključuje pojavljivanje stranice za prijavu, ali šta kada se ona ne pojavi?

  • 0
Wi-Fi aerodrom Foto: Shutterstock.com

Putovanja i posao često zahtevaju pristup internetu u pokretu, bilo da se radi o aerodromima, kafićima ili hotelima. Međutim, povezivanje na javne Wi-Fi mreže može ponekad predstavljati izazov, posebno kada se od korisnika zahteva da se prijave ili registruju za pristup internetu. Ovaj proces uključuje pojavljivanje stranice za prijavu, ali šta kada se ona ne pojavi?

Ključna rešenja za prisilno pojavljivanje stranice za prijavu uključuju korišćenje specifičnih veb-sajtova koji ne koriste SSL, protokol za enkripciju podataka između servera i klijenta. Većina savremenih veb-sajtova koristi SSL za zaštitu podataka korisnika, što može otežati pojavljivanje stranice za prijavu na javnim Wi-Fi mrežama.

Jedan od načina da se ovo prevaziđe je poseta sajtu http://neverssl.com. Ova stranica, koja svesno ne koristi SSL, može da olakša preusmeravanje na stranicu za prijavu javne Wi-Fi mreže. Drugi sajtovi kao što su http://httpforever.com i http://myshopify.com, takođe mogu poslužiti istoj svrsi. Pored toga, korisnici mogu pokušati da pristupe default stranici rutera putem adresa kao što su http://localhost, 4.4.4.4, 127.1.1.1 ili 192.168.1.1.

Ovo nije samo korisno za one koji se često nalaze u situacijama gde je potrebno brzo i efikasno se povezati na internet; ono takođe pruža dodatni nivo bezbednosti, upućujući korisnike na legitimne stranice za prijavu umesto na potencijalno štetne.

Dok putujete i tražite pouzdan pristup internetu, ove metode mogu biti od velike pomoći. Ukoliko se susretnete sa problemom nedostatka stranice za prijavu na javnoj Wi-Fi mreži, sada znate kako da prisilno pokrenete pojavljivanje stranice za prijavu i osigurate svoj pristup internetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA