Rusi greškom zabranili VKontakte!

Britanska agencija je prvobitno javila da je ta društvena mreža zabranjena od danas zbog porasta zabrinutosti da bi, na forumu koji koriste protivnici ruskog predsednika Vladimira Putina, moglo da dođe do organizovanja protesta

  • 0

Najpopularnija ruska društvena mreža "VKontakte" danas je greškom stavljena na crnu listu i zabranjena, ali je ta zabrana razmene sadržaja unutar zemlje nešto kasnije ukinuta, saopštilo je regulatorno telo Roskomnadzor.

- Zabrana je prouzrokovana ljudskom greškom - rekao je portparol regulatornog tela, prenela je agencija Rojters.

Britanska agencija je javila prvobitno da je ta društvena mreža zabranjena od danas zbog porasta zabrinutosti da bi, na forumu koji koriste protivnici ruskog predsednika Vladimira Putina, moglo da dođe do organizovanja protesta. Zabrana je usledila posle mesec dana pritisaka na kompaniju i njenog osnivača Pavela Durova, koga porede sa osnivačam svetske društvene mreže Fejsbuk Markom Zakerbergom.

Pavel Durov je imao sukob sa vlastima otkako je odbio naredbu Federalne službe bezbednosti, naslednika sovjetskog KGB-a, da obustavi forume koji su korišćeni za proteste od decembra 2011. godine. Stvari su se pogoršale kada je Durov prošlog meseca bio umešan u jedan saobraćajni incident u Sankt Peterburgu, u kome je policajac lakše povređen.

Durov je negirao umešanost, ali umesto da svedoči u tom slučaju kao svedok, on je napustio zemlju, nije viđen u javnosti, niti je neki sadržaj postavljao na svojoj stranici "VKontakte" od 24. aprila.

Rojters je naveo i da je jedan od napadača eksplozivom na bostonskom maratonu imao svoju stranicu na ruskoj mreži "VKontakte".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA