Google Street View konačno stiže u Srbiju?!

Ovu informaciju Šabić je podelio na Twitteru, sedam meseci nakon što je razgovarao sa predstavnicima kompanije Google o mogućnosti uvođenja usluge Google Street View u Srbiji

  • 5

Kompanija Google podnela je danas Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću formalan zahtev u vezi sa uslovima realizacije projekta Street view.

Ovu informaciju Šabić je podelio na Twitteru, sedam meseci nakon što je razgovarao sa predstavnicim kompanije Google o mogućnosti uvođenja usluge Google Street View u Srbiji.

Tada je saopšteno da usluga kompanije Google Street view, odnosno pregleda ulica, može biti realizovana u narednih godinu dana u Srbiji, ukoliko se obezbedi poštovanje standarda zaštite podataka o ličnosti.

Šabić je tada naglasio da naša zemlja ne želi da zaostaje u odnosu na druge evropske zemlje kada su u pitanju informacione i komunikacione tehnologije, a da Street view, bez ozbira na pojedine kontroverze funkcioniše u većini zemalja Evrope.

Istovremeno je ukazao da bi, pre uspostavljanja ove usluge, Google trebalo da se formalno obrati povereniku i detaljno obrazloži postupak prikupljanja podataka, a posebno postupak sa usputno prikupljenim podacima o ličnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA