Ovo su najpopularniji Srbi na Instagramu

Instagram je za tri godine postojanja stigao do 150 miliona korisnika. Svakodnevno se na njemu objavi oko 55 miliona fotografija, koje za 24 sata dobiju u proseku 1,2 milijarde lajkova

  • 7

Instagram je proslavio treći rođendan prošlog vikenda, ima preko 150 miliona korisnika i brzo je postao omiljena aplikacija javnih ličnosti i "običnih" ljudi, dok je kod nas u Srbiji ova društvena mreža tek u razvoju po broju korisnika.

Na Instagramu se svakodnevno objavi oko 55 miliona fotografija, a sve one zajedno za samo 24 sata prikupe oko 1,2 milijarde lajkova.

Počeo je sa radom 6. oktobra 2010. godine i do kraja godine je privukao više od milion Apple korisnika. Tokom prvih godinu dana funkcionisanja ova aplikacija zabeležila je više od 10 miliona korisnika, a te godina Apple je proglasio i za aplikaciju godine.

U Srbiji se ne zna tačni broj korisnika servisa za deljenje fotografija, a mi smo napravili listu Srba, javnih ličnosti, koji imaju najveći broj pratilaca na Instagramu.

1. Novak Đoković, teniser

Do skoro broj jedan na ATP listi ima preko 101.615 pratilaca. Naš teniser je poznat kao šaljivdžija, što ga je, pored njegove profesije, popularizovalo širom sveta. Zbog toga ne čudi da je on Srbin s najvećim brojem "prijatelja" na ovoj društvenoj mreži.

2. Nevena Miličević, manekenka

Pobednica Elite Model Looka u Srbiji 1997. ima 41.369 pratilaca, zahvaljujući svetski poznatoj karijeri koju je izgradila tokom godina. Radila je po Evropi, Madridu i Milanu, a zatim i u Hong Kongu i Tajlandu, da bi se na kraju stacionirala u SAD.

3. Andrej Pejić, maneken

Slavni androgini model srpskog porekla  ekspert za modne piste i poziranje, treći je na listi po broju pratilaca, ima ih 35.792. Maneken srpsko-hrvatske nacionalnosti privlači medijsku pažnju, kako zbog svog posla, tako i jedinstvenom pojavom.

4. Jelena Karleuša, pevačica

Popularna JK ima 27.079 pratilaca i jedina živi u Srbiji, za razliku od prethodno pobrojanih. Provokativni nastupi, muzika, udaja za fudbalera, bez dlake na jeziku, sve u svemu − samouverena pevačica je zadobila naklonost publike.

5. Janko Tipsarević, teniser

Tipsa, nekada osmi igrač na ATP listi, ima veliku armiju obožavatelja i na Instagramu. Zanimljiv stajling, sopstvena emisija na Eurosport kanalu, didžejisanje u slobodno vreme su samo neke od stvari koje zanimaju Janka, koji je privukao fanove.

U ostatku sveta je ista situacija kao i kod nas, praćene su uglavnom muzičke zvezde koje imaju milionske pratioce. Džastin Biber, Rijana, Kim Kardašian i njene sestre su najviše privukle pažnju Instagram korisnika.

Za "obične" ljude očigledno nema mesta na ovim listama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    12. oktobar 2013 | 01:17

    E to sto jw derp* to je sa hrvatske strane :))

  • Dude88

    12. oktobar 2013 | 07:59

    A ORO? Hehe

  • Torima

    12. oktobar 2013 | 07:19

    Ja ne mogu da verujem da stavljaju u isti kos Noleta i ovog idiota(nazovi maneken)... Jao Srbijo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA