PREUZMITE GA: Stigao je Windows 8.1 (VIDEO)

Microsoft navodi da je Windows 8.1 razvijan kao odgovor na povratne informacije koje su stizale od strane Windows 8 korisnika

  • 4

Softverski apdejt na Windows 8.1 verziju operativnog sistema od danas je moguće koristiti. Microsoft je postepeno objavljivala detalje u vezi sa ovom novom verzijom, dok je preview verzija neko vreme dostupna- Windows 8.1 korisnicima donosi mnoge ispravke, nove funkcije i poboljšanje performansi, kao i ono što se najduže čekalo Start taster.

Microsoft navodi da je Windows 8.1 razvijan kao odgovor na povratne informacije koje su stizale od strane Windows 8 korisnika. Evo kratkog pregleda najznačajnijih stvari u vezi sa Windows 8.1 apgrejdom.

Apgrejd Microsoft Windows 8.1 biće besplatan za sve Windows 8 korisnike, preko Windows Store-a, naravno potrebna vam je samo internet konekcija. Korisnici Windows 7  moraće da kupe bazični softver ili Windows 8.1 Pro. Takođe, Microsoft je naveo da će novi PC uređaji dolaziti sa preinstaliranim Windowsom 8.1 od 18. oktobra.

Povratak start tastera u Windowsu 8.1 je usledio je na zahtev korisnika, koji su bili ogorčeni što ga nije bilo verziji Windows 8. Start taster nema funkciju kao u ranijim verzijama. On je konstantno prisutan i vidljiv u donjem levom uglu, a nije potrebno prelaziti mišem preko njega kako bi se pojavio meni sa aplikacijama. Takođe, prisutan je i poboljšani Start Screeen iz Windowsa 8. Nova verzija Windows-a će imati podršku za različite veličine ekrana.

Pored vraćanja Start tastera, nove Windows 8.1 funkcije uključuju: Desktop mod (omogućava korisnicima izbegavanje Tiles interfejsa u potpunosti), prečice preko tastature (uklanja potrebu menjanja između različitih on-screen tastatura kada se kucaju slova i brojevi), kontrola pokretom (pojedinim aplikacijama je moguće upravljati i bez dodirivanja ekrana), menjanje veličine tajlova (blokovi na touchscreen-u sada dolaze u četiri različite veličine, koje korisnik bira po želji), Windows 8 računari sada razdvajaju i prikazuju različite web stranice, jednu pored druge.

Ostale zanimljivije funkcije koje Windows 8.1 donosi uključuju: novi Internet Explorer 11, SkyDrive poboljšanja, bolju sinhronizaciju i deljenje fajlova, ugrađeni Skype video servis, nove Microsoft aplikacije, Kiosk mod, Miracast podršku, aplikacije za kameru, Wi-Fi štampanje i drugo.

(Telegraf.rs / Izvor: software.benchmark.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bond

    17. oktobar 2013 | 22:19

    W7 zakon !

  • Edis Pazarac

    18. oktobar 2013 | 11:02

    Neka hvala

  • dadajasam

    19. oktobar 2013 | 13:58

    zasto apdejt? ili update ili (adekvatna srpkska rec koju ja ne znam ali novinari moraju znati) nekako mi mnogo bezveze kad se reci bukvalno prepisuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA