INSTA-GUN: Sve više ljudi prodaje oružje na Instagramu (FOTO)

Online tržište je divlji zapad za kontrolu oružja i njihove advokate, koji kažu da je ovo raj za eksploataciju od strane onih koji žele da izbegnu provere. Pored toga, ne postoji federalni zakon koji reguliše prodaju oružja na Instagramu

  • 0

Ljubitelji oružja su se okrenuli ka Instagramu kao ka oglasnom mestu na kome mogu da kupe ili prodaju svoje insta-pištolje, a ovaj trend je otišao toliko daleko da je praktično postao otvoreni market za kupce i prodavce oružja.

Fotografije na ovoj društvenoj mreži pokazuju arsenale oružja na betonu, a mesto za komentare je popunjeno raznim pitanjima i veštim pregovorima. Puška je samo jedna vrsta vatrenog oružja koje možete kupiti, kao i na njihovom "roditeljskom" sajtu Facebook, gde su prodavani pištolji.

Online tržište je divlji zapad za kontrolu oružja i njihove advokate, koji kažu da je raj za eksploataciju od strane onih koji žele da izbegnu provere. Ovlašćeni dileri moraju da prođu kontrolu kako bi bili sigurni da nemaju kriminalni dosije, da nisu zavisnici od droga i ostalih problema koji mogu da ih diskvalifikuju. Ali, to nije slučaj sa privatnom prodajom.

- Ne postoji federalni zakon koji reguliše prodaju oružja na Instagramu, ili bilo gde na internetu- rekla je Alison Prajs iz Ministarstva pravde SAD.

Prajs je dodala je "dostupnost vatrenog oružja preko društvenih mreža" jedna od mogućnosti za neregistrovane prodavce da transportuju pištolje anonimno.

Instagram policija ne zabranjuje postavljanje fotografija oružja i do sad kompanija nije pokušala ni da ograniči prodaju na svom sajtu. Ne insistiraju da korisnici "poštuju prava, pravila i zakone" na Instagramu, uključujući i državne propise. To znači da su prodavci i kupci ograničeni samo zakonom države u kojoj žive, koji se razlikuje od države do države.

U Njujorku, koji ima jedan od najtežih zakona o oružju u zemlji, sve online prodaje moraju biti od ovlašćenog prodavca. Ali u mnogim drugim državama ne postoji zakon za prodaju vatrenog oružja na internetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA