Industrija video-igara popularnija od Holivuda

Video-igre prete da premaše gigantsku holivudsku zaradu, pa se procenjuje da će profit dostići cifru od oko 100 milijardi dolara

  • 0

Što više tehnologija napreduje, to je izvesnije da će industrija video-igara premašiti i profit i popularnost Holivuda. Trenutna procena je da će video igre od prodaje zaraditi oko 100 milijardi dolara, dok Holivud ne doseže dalje od 10,8 milijardi.

O  velikoj zaradi svedoči i primer na kome se vidi koliko ozbiljna svota novca je u pitanju. Samo tri dana nakon što je izašla igra Gran Theft Auto V, ostvarena je rekordna zarada od jedne milijarde dolara. Očekuje se da će Call of Duty: Ghost prevazići ovu cifru.

Gran Theft Auto V je svojom pojavom oborila nekoliko rekorda, pa se tako vodi kao video-igra koja je rasprodala najviše proizvoda za 24 sata, dostigla najveću bruto zaradu za 24 sata, poseduje trejler koji je najviše puta pregledan, a što je najbitnije dostigla je najveću zaradu za najkraće vreme koje je ikada zabeleženo.

Čak su i Holivudske zvezde uvidele situaciju, pa se okreću malo i ka drugom tržištu. Tako su Ema Stoun, Kristofer Voken i Snup Dog pozajmili glas u igricama, dok se Megan Foks pojavljuje u reklami za Call of Duty.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Marshable.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA