• 10

SAY SERBIA: Ovo je srpska verzija Fejsbuka

Društvenu mrežu "Say Serbia" pokrenula je grupa mladih i talentovanih studenata, i za sada ima preko 2.000 članova

  • 10

Ova društvena mreža koja je u povoju deo je projekta koga realizuje grupa mladih i talentovanih studenata sa sada već poznatim Amerikancem Čarlsom Katerom, koji je pre tri godine došao u Srbiju nakon čega je, potpuno očaran srdačnim ljudima i lepotama naše zemlje, odlučio da se trajno preseli u Srbiju.
Čarls je u međuvremenu pokrenuo kampanju sa ciljem da razbije stereotipe o Srbiji koju su decenijama unazad kreirali zapadni mediji, a u okviru te kampanje je i pokrenuta društvena mreža "Say Serbia", koja svakoga dana raste i ima preko 2.000 članova. Kako je za Telegraf.rs izjavila Dunja Vučković, koja je producirala spot u kome Čarls celom svetu otkriva pravo lice Srbije, Kater je za ovo vreme obišao gotovo sve gradove u Srbiji.


- Ekipa mladih i talentovanih studenata iz Beogradu se pridružila Charles Cather-u u njegovim putovanjima po najlepšim delovima Srbije u nadi da otkrije sve njene delove i da je prikaže onakvom kakva ona zapravo i jeste. Zbog svoje istrajnosti i neprekidne borbe da prikaže Srbiju u boljem svetlu, Čarls je dobio laskavu titulu “Ambasadora” Srbije. Ideja se upravo tu i krije - da se prikaže slika Srbije koja žudi da bude otkrivena, da se na jedan zanimljiv način prikaže Srbija iz ugla stranaca - kaže Vučkovićeva.
Čarls Kater kaže da je cilj ovog projekta promena imidža Srbije u svetu i da je zbog toga snimljen promo-spot, pokrenuta društvena mreža koja se nalazi na adresi http://sayserbia.com. a biće snimljen i čitav serijal epizoda u kojima se prikazuju najlepši srpski gradovi, najukusniji srpski specijaliteti, kultura, istorija i prirodne lepote Srbije.

- Rat, genocid, nacionalizam i korupcija se menja slikom o gurmanskim specijalitetima, prelepoj prirodi, bogatom noćnom životu, nadaleko čuvenom gostoprimstvu i čuvenom nacionalnom blagu. Svaka epizoda imaće posebnu tematiku i pokušaće da na zanimljiv način prikaže istoriju, kulturu, tradiciju i životna iskustva lokalnih meštana. Naša je iskrena nada će ovaj video serijal podstaći dubok osećaj ponosa kod Srba kao i da će dati razlog mnogim strancima da posete Srbiju i otkriju istu onu lepotu, iskrenost i gostoprimstvo na koje sam naišao tokom svoje prve posete vašoj prelepoj zemlji - zaključuje Kater.
Say Serbia TV ekipu čine: Dunja Vučković (producent), Dunja Ćuk (producent), Momčilo Uzunović (režiser), Charles Cather (voditelj), Janko Pješivac (montažer), Danica Vujošević (zvuk), Stefan Gligorić (koordinator programa), Zoran Rašić (fotograf).
(G. P.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    Nemojte da nas Amer hvali, bog vam pomogao....

  • Say Serbia

    Ovo je odlična ideja, samo mnogo liči na facebook. Svaka čast za ideju! Drago mi je što je neki Amerikanac došao da otvori oči ostatku sveta i kaže kakav smo mi narod, da nije sve onako kako se prenosi svetu. Veliki pozdrav za sve ljude koji rade na ovom projektu.

  • Pop

    Zaboravili ljudi svoj jezik

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima