SEARCHLET: Ubrzava pretragu interneta i smanjuje otvaranje tabova

Web aplikacija omogućava da pretražite željene pojmove znatno brže i bez otvaranja mnoštva "prozora" koji vam samo usporavaju rad kompjutera

  • 0

Ogroman broj tabova koji otvaramo na internetu za svaki pojam koji nam je potreban umnogome usporava brzinu procesuiranja. Veoma često se desi da su nam otvorene na desetine tabove i više nikako ne možemo da se snađemo gde se šta nalazi. Kako bi sprečili ovaj problem i povećali produktivnost prilikom istraživanja na internetu preporučujemo vam da probate web aplikaciju Searchlet.

Searchlet se veoma lako podešava, sve što je potrebno je da ga sačuvate u Bookmarks-u. Pokreće se tako što kada otvorimo neku stranicu, kliknemo na bookmark i obeležimo termin koji želimo da pretražimo. Sa leve strane pojaviće se sidebar koji pokazuje rezultate pretrage iz četiri izvora: Google, Wikipedia, Google News i Wiktionary. Sidebar je neverovatno brz i ne smeta pri pregledanju stranica.

Rezultati pretrage se osvežavaju čim se označi neki drugi pojam.

Tvorci ovog veoma korisnog programa su Mark Fazini i Spenser Simonsen, koji su otvorili kompaniju Spin Labs čiji je Searchlet prvi projekat. Fazini je izjavio da će se sledeća verzija ovog programa pojaviti krajem januara i da će doneti još rezultata različitih izvora prilikom pretraživanja kao što su Youtube, LinkedIn, Google Images i Twitter.

Verzija za mobilne telefona je takođe u izradi.

Prema navodima kompanije, Searchlet povećava brzinu pretrage za čak 86 odsto. Istraživali su koliko je potrebno da se obeleži tekst, otvori u novom tabu i ode na neki od ovih izvora poput Google-a ili Wikipedia-e. Za sve to je u proseku potrebno oko 15 sekundi, dok sa ovim programom sve se to uradi za šest sekundi što je dosta brže nego do sada.

Ovaj program je koristan za sve one koji žele da povećaju produktivnost prilikom istraživanja interneta, ali posebno za studente kojima je prilikom pisanja nekog rada internet osnovni izvor.

(Telegraf.rs / Izvor:TechCrunch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA