Zbog greške kompanije Yahoo korisnici bili izloženi virusu

U periodu od 31. decembra 2013. pa sve do 3. januara web strana Yahoo-a servirala je korisnicima oglas koji bi, kada korisnik klikne na njega, zarazio računar virusom Zeus Trojan

  • 0

Na evropskoj verziji web strane kompanije Yahoo dogodio se propust koji je doveo do toga da računari korisnika postanu zaraženi virusom. U periodu od 31. decembra 2013. pa sve do 3. januara web strana Yahoo-a servirala je korisnicima oglas koji bi, kada korisnik klikne na njega, zarazio računar virusom Zeus Trojan.

Ovaj virus bi potom korisnički računar pretvorio u zombi PC sa ciljem "prikupljanja" bitcoina širom internetaTrojanac preuzima ogromne količine resursa računara bez znanja samog korisnika.

Yahoo je priznao problem te istakao da su u opasnosti bili korisnici koji su na svojim računarima koristili zastarelu verziju Jave, ali nisu naveli koliko je tačno korisnika pogođeno ovim problemom.

Prema procenama računarskih stručnjaka radi se o oko dva miliona korisnika širom Evrope.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA