Google Doodle u borbi za gej prava u Sočiju

Standardni logo, zamenjen je slikom zimskih sportova, od kojih je svaki predstavljen različitom duginom bojom, koja je simbol LGBT populacije

  • 7

Nekoliko sati pre početka ceremonije  otvaranja zimskih olimpijskih igara u Sočiju, Google je promenio svoj logo. Dizajniran je tako da prikazuje podršku sportistima koji pridaju LGBT populaciji.

Standardni logo, zamenjen je slikom zimskih sportova, od kojih je svaki predstavljen različitom duginom bojom, koja je simbol LGBT populacije.

Pitanje o učesnicima zimskim olimpijskih igara koji pripadaju LGBT populaciji je bilo problem u poslednje vreme, s obzirom da je Rusija izglasala diskriminišući zakon kojim se zabranjuje bilo kakva homoseksualna propaganda. Nasilje nad homoseksualcima je u poslednje vreme znatno poraslo u Rusiji.

- Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaki pojedinac mora da ima mogućnost da se bavi sportom bez diskriminacije bilo koje vrste i u Olimpijskom duhu, što zahteva uzajamno razumevanje uz prijateljski duh, solidarnost i fer-plej -  navedeno je u citatu iz Olimpijske povelje koji stoji ispod logoa.

(Telegraf.rs / Izvor: techcrunch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • locco

    7. februar 2014 | 12:44

    Niko njima nije zabranio bavljenje sportom, a trpanje svog auspuha u sportske aktivnosti nisu samo opasne namere vec i mnogo mnogo bolesne. Ovo je klasicno potcenjivanje zdravog razuma. postavlja se pitanje dal oni stvarno misle da je ostatak populacije retardiran po pitanju rezonovanja, il je obrnuto + bezobrazluk i arogancija, i dolazimo do toga sto upravo dobijamo sa njihove strane ?!?!?

  • Mozda su u sumi...

    7. februar 2014 | 14:03

    Prelazim na yahoo...jbs google!

  • Ljiljanа.

    7. februar 2014 | 13:50

    Они су то што јесу и зашто пропагирати хомосексуализам?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA