KOG STE POLA NA FACEBOOKU? Izaberite jedan od 50

Popularna društvena mreža sada nudi mogućnost korisnicima, koji ne žele da se izjasne kao muško ili žensko, odaberu neki od neutralnih polova

  • 5

Facebook je oduvek želeo da njegovi korisnici mogu da pokažu svoj pravi identitet. Ova društvena mreža sada korisnicima nudi mogućnost da, ukoliko ne žele da se izjasne kao muško ili žensko odaberu neki drugi neutralni pol od 50 ponuđenih.

Neke od ponuđenih opcija su androgen, bipolan, interseksualan, transseksualan... Takođe, korisnici mogu da izaberu različite zamenica kao što su: on, ona, oni, a svoj identitet mogu čuvati i kao privatan.

- Iako na većinu korisnika ova promena neće uticati, na one koji se ne pronalaze u nekom od dva pola sigurno hoće. Ovo vidimo kao mogućnost od Facebook-a napravimo mesto gde će ljudi moći slobodno da iskazuju svoj identitet - izjavila je kompanija.

Facebook je ovu opciju razvio u saradnji sa nekoliko LGBT organizacija kako bi napravio listu polova, a kompanija za sada nije objavila broj korisnika koji su svoj pol prikazali nekom od novih opcija.

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko1619

    14. februar 2014 | 17:13

    Nisam znao da postoje 50 vrsta polova!Ne znam samo da li tu spadaju i amebe, i bicari,mozda zglavkari itd? Il si musko ili zensko.Ako nisi nijedno od ta dva onda si nazalost bolestan.

  • Marko

    14. februar 2014 | 13:43

    Još odavno sam ugasio facebook,jer sam ustanovio ma koliko ti zaštitio svoje slike svako ih može vii na vašem facebook nalogu i svako može da skine slike sa vašeg facebook naloga,o ostavljanju komentara neću ni da pričam,svako vidi šta ste ostavljali. Nisam od onih koji imaju šta da kriju,ali ne želim niko da gleda moje slike ...i ako sam stavio da mogu samo prijatelji da gledaju. To je ugrožavanje privatnosti,ako otvorite facebook nalog suočite se sa činnjenicom da nenate privatnost.

  • Ssasa

    14. februar 2014 | 12:38

    Ja hvala Bogu znam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA