Evo kako da isključite automatsko puštanje video-snimaka na Facebooku (FOTO)

U nastavku pogledajte kako se automatsko puštanje videa na Facebooku isključuje na webu, Android i iOS aplikacijama

  • 4

Facebook je nedavno počeo da svim korisnicima automatski pušta video-snimke na News Feed-u. Iako se zvuk ne čuje sve dok ga sam korisnik ne uključi, ova opcija je za mnoge iritantna, ali na svu sreću u samo nekoliko koraka je možete u potpunosti isključiti. U nastavku pogledajte kako se automatsko puštanje videa isključuje na webu, Android i iOS aplikacijama.

NOVA PREVARA HARA FACEBOOKOM: Čuvajte se lažnog dislike dugmeta!

Ukoliko Facebooku pristupate preko internet pretraživača, neophodno je da otvorite podešavanja (settings) u gornjem desnom uglu. Nakon toga, odaberite opciju Videos koja se nalazi u donjem levom uglu.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

U novootvorenom prozoru u sekciji "Auto-Play Videos" (automatsko puštanje video-snimaka), kliknite na padajući meni i izaberite opciju "Off" (isključeno).

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Ako Facebook koristite putem aplikacije, znajte da automatsko puštanje videa drastično više troši podatke za prenos interneta. Ukoliko imate ograničen broj megabajta mesečno, ne bi bilo loše da ovu opciju isključite.

U Android aplikaciji kliknite na tri crtice koje se nalaze odmah do notifikacija, a zatim odaberite "App Settings" (podešavanje aplikacije). Unutar te opcije videćete sekciju "Videos play automatically" (video snimci se automatski puštaju). Kliknite na nju i izaberite opciju "Off" (isključeno) ili "Wi-Fi only" (jedino preko Wi-Fi) koja će video-snimke automatski puštati jedino kada ste povezani na Wi-Fi.

Printskirn: Telegraf Printskirn: Telegraf

Sa druge strane, slična situacija je i u iOS aplikaciji. Kliknite na "More" (Više) u donjem desnom uglu,  pa "Settings" (podešavanja), zatim "Videos and Photos" (Video-snimci i fotografije), a potom "Autoplay" i izaberite ili opciju "Off" ili "On Wi-Fi Connections Only".

Printskin: Telegraf Printskin: Telegraf

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA