Sjajna vest za sve koji koriste Android: Sada će i najjeftiniji telefoni raditi isto kao oni najskuplji

Google tvrdi da će uspeti da premesti jaz u radu najboljih uređaja i onih najjeftinijih

  • 5

Google je na svojoj ovogodišnjoj I/O konferenciji obećao da će ponuditi verziju Androida Orea koja će biti namenjena mobilnim telefonima sa slabijim tehničkim karakteristikama. Reč je o verziji Android Go (Oreo edition) koja je sada dostupna proizvođačima uređaja i developerima.

Google napravio aplikaciju koja vam štedi mobilni internet: Treba samo da je instalirate i uključite jednu opciju!

Android Go je verzija Androida Oreo programirana tako da ponudi bolje performanse na pametnim telefonima sa 512MB ili 1GB RAM-a. Poređenja radi, smartfon Pixel 2 ima 4GB RAM-a, dok iPhone X ima 3GB RAM-a, a Samsungov Galaxy Note 8 nudi čak 6GB RAM-a.

Google tvrdi da će uspeti da premesti jaz u radu najboljih uređaja i onih najjeftinijih, piše "The Verge".

Foto: Google

Tako će uređaji sa Android Go operativnim sistemom koristiti i "Go verzije" brojnih Googleovih aplikacija: Google Assistant, Google Maps, Gmail i druge.

Neke aplikacije, kao što je YouTube Go, imaju posebne mogućnosti za preuzimanje sadržaja putem Wi-Fi mreže, dok su ostale Go verzije prilično manje od standardnih aplikacija. Manje aplikacije i "lakši" OS koriste manje memorije, pa uređaji sa slabijim specifikacijama imaju bolje performanse.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    7. decembar 2017 | 12:03

    Što se toga tiče, ja imam android i sve što znam je ovo što neprekidno pišem na Telegrafu,a i ti mi je komšija objasnio i instalirao(kako reče stručno):)

  • Ana

    12. decembar 2017 | 20:24

    Ajfonov operativni sistem sa 1gb rama je brži od androidovog sa 4gb. To je zato što su android napunili bespotrebnim stvarima kao što je google play apps. Mada i apple usporava svoj sistem sa svakim apdejtom kako bi ljudi kupovali nove. Treba dozvoliti premeštanje svih aplikacija na sd karticu i smanjiti keš mempriju koju aplikacije skupljaju.

  • NIKOLA

    7. decembar 2017 | 11:45

    Kad ce doci update oreo na s7 ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA