≫ 

Evo čemu služe ove skrivene funkcije i kodovi za vaš mobilni telefon

Isprobajte neki od ovih kodova i zabavite se

  • 1

Vaš telefon krije dosta tajni do kojih možete doći određenim kodovima koji imaju svoju funkciju i ne koriste ih svi. 

Zaboravite na digitron: Potpuno besplatno rešite sve matematičke zadatke uz pomoć ove aplikacije

Iako niste eksperti za mobilne telefone možete da upotrebite neki od kodova i da dođete do nekih skrivenih podataka. Da napomenemo, koristite ih na sopstevu odgovornost.

#06#

Foto: Pixabay.com Unesite neki od zanimljivih kodova i zabavite se

Ovaj klasični kod trebalo bi da radi na svim telefonima. On služi za pokazivanje IMEI broja (International Mobile station Equipment Identity), jedinstvenog za svaki uređaj. Njega potrošači ne bi trebalo da pokazuju niti dele s drugima.

#07#

Ovaj kod je univerzalan, baš poput prethodnoga, ali ovaj put služi za prikazivanje SAR vrijednosti uređaja (Specific Absorption Rate), ili kako se u razgovorima kaže: 'koliko telefon zrači u radu'.

#0*#

Ovo je prvi servisni koda za Samsungove telefone. Ovaj kod otvara mogućnost testiranja LCD-a, hardvera i mnogih drugih delova uređaja. Meniju koji se otvara ovim kodom uglavnom pristupaju serviseri koji treba da ispitaju šta ne funkcioniše s uređajem, ali u kućnoj radinosti se mogu zabaviti svi. Moguće je testirati boje, vibracijski motor, kameru, ekran osetljiv na dodir, zvučnike i sve druge senzore.

#1111#

Unosom ovog koda korisnik će videti verziju softvera koji je instaliran na telefonu.

#2222#

Ovaj kod će prikazati hardversku verziju uređaja.

#1234#

Kodovi znaju mnogo toga o vašem telefonu i vama. Foto: pixabay.com

Ovaj kod prikazuje PDA i firmware informacije poput verzija AP-a, CP-a i CSC-a.

#12580*369#

Ovaj kod će  prikazati ranije spomenuti PDA i firmware verzije, uz dodatak hardverskih informacija poput RF cal i HW Rev. (revizije i sl.).

#7353#

Kao i jedan od prethodnih kodova, ovim se može aktivirati testiranje brojnih senzora i dodataka u uređaju poput vibracije, ekrana, senzora za osvetljenje, akcelerometra i dr.

#0011#

Ovaj kod prikazaće status GSM mreže (registracijski status, pojas i dr.)

#0228#

Koga zanimaju tehnički detalji u vezi baterije uređaja, valja da isproba ovaj kod.

#9090#

Ovaj kod će omogućiti kontrolu naprednih dijagnostičkih parametara poput RAM dumpa i sl.

#7412365*

Koristite ove kodove na sopstvenu odgovornost. Foto: Tanjug / AP

Za više informacija o firmwareu kamerice na uređaju valja iskoristiti ovaj kod.

#34971539#

Baš kao i prethodni kod, ovaj će prikazati detalje u vezi sa kamerom, ali u mnogo više parametara te uz mogućnost nadogradnje firmwarea. Međutim, savetuje se da opciju nadogradnje ne koristite.

#0808#

Ovim kodom moguće je upravljati postavkama USB veze na uređaju. Kao i u ranijem slučaju, ne koristite osim ako ne znate šta tačno želite da uradite.

#9900#

Ovaj kod omovućava ulaz na tzv. System Dump meni koji se može iskoristiti za mnogo naprednih opcija. Kao i ranije, s ovim će znati da se služe tek mobilni entuzijasti.

#2663#

Serviseri koriste ove kodove kako bi saznali nešto više o vašem telefonu Foto: Pixabay.com

Svaka komponenta ima svoj softver koji upravlja njime, a izuzetak nije ni ekran. Ulaskom u izbornik ovim kodom otvoriće se mogućnost nadogradnje TSP i TK firmwarea (Touch Screen i Touch Key), ali s tim uvek valja biti oprezan.

#22558463#

Ko želi jednostavno da resetuje ukupno vreme razgovora na uređaju može se poslužiti s ovim kodom. Pristupiti opciji je moguće i bez koda, ulaskom u meni Call log > More > Call Duration > Reset.

#272*IMEI#

Ovim kodom moguće je prikazati i izmeniti CSC (Sales Code) uređaja. Ako ne znate čemu koja opcija služi - zaobiđite stvar.

#7465625*638*#

Ovo je, prema riječima ASKVG-a, vrlo napredan kod koji omogućuje umetanje tzv. Network Lock Control ključa. Ne ubacujte nikakav broj osim ako ne znate tačno šta činite.

(Telegraf.rs/novi.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA