Google uvodi nova pravila - telefon ne sme da ima više od 2 budže, i nikako na ovim mestima

Google je odlučio da zvanično počne da pruža podršku za takozvane "budže" na telefonima, a prva stvar jeste postavljanje granice.

  • 3

Trend budža na telefonima uzeo je maha nakon što je Apple predstavio iPhone X koji je imao ekran preko cele prednje strane, ali i budžu - zadebljanje na vrhu telefona u koje je bi osmešten mikrofon i brojni senzori koji nisu mogli da budu ugrađeni u sam displej.

Ubrzo potom, brojni proizvođači počeli su da kopiraju ovo rešenje koje omogućava da displej pokrije što veću površinu prednje strane telefona.

Ovo bi mogao da bude najuzbudljiviji telefon u 2018.

A u celu priču se sada umešao Google koji je odlučio da uvede određena pravila, a možda najvažnije jeste: Telefon ne može da ima više od 2 budže kako bi mogao da bude kompatibilan sa brojnim aplikacijama.

Foto: Apple/Google je odlučio da uvede određena pravila za proizvođače telefona

Takođe, budže su dozvoljene na gornjoj i donjoj strani telefona, ali ne i na bočnim stranicama.

Za sada još nismo imali priliku da vidimo telefon koji ima više od jedne budže, tako da je ovo pravilo teoretsko, ali nije nemoguće da ćemo u budućnosti videti smartfon sa dve budže.

Poenta ove restrikcije jeste to da svaka aplikacija može da vam radi na telefonu kako je zamišljeno, bez obzira na to koji telefon imate.

U ovom trenutku postoji 16 telefona sa budžama, a pravi ih 11 različitih kompanija, a taj broj će u narednoj godini sigurno porasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA