Novi iPhone neće imati veoma važnu stvar koja je ranije bila besplatna - a sada morate da je kupite odvojeno

Da li je ovo pametan potez?

  • 12

Appleovi novi telefoni donose brojne zgodne funkcije, ali jednu veoma važnu stvar nećete dobiti prilikom njihove kupovine.

Tehnološki gigant više neće uključivati 3.5mm džek konverziju sa kupljenim iPhoneom kako bi mogli da koriste svoje stare slušalice jer novi modeli nemaju džek za njih.

Stigao je novi iPhone: Pogledajte šta sve mogu novi Apple telefoni, koliko su bolji od prethodne generacije i koja im je cena

Iako je taj dodatak bio glomazan i nimalo praktičan, za mnoge je predstavljao ključnu stvar, pogotovo one koji nisu želeli da izdvoje solidan novac za bluetooth slušalice zbog nedostatka džeka na novim iPhone telefonima.

Foto: Pixabay

Apple je uklonio džek za slušalice sa svojih uređaja 2016. godine i zamenio ga "lightning" džekom. Slušanje muzike ili hands free razgovor zahtevaju novije slušalice koje su kompatibilne sa novom tehnologijom - ili konverter za džek koji dozvoljava da slušalice povežete preko lightning džeka.

Kompanija je do sada besplatno uključivala ovaj konvertor sa novim iPhoneima, ali sada veruje da su 2 godine sasvim dovoljno vremena da se ljudi adaptiraju na novu realnost.

Ako i dalje želite da koristite svoje stare slušalice, džek za slušalice će vas koštati 9 dolara na Appleovom sajtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tarmi

    13. septembar 2018 | 21:37

    Krš u lepom pakovanju...

  • .

    13. septembar 2018 | 17:03

    Sta se svi pale na ajfon, ne kapiram. Dve godine od usta odvajaju, zbog cega?! Da bi izvadila ajfon u kaficu a nema hiljadu dinara u dzepu.

  • Baš žalosno

    13. septembar 2018 | 16:27

    Kad daš 1000$ za telefon pa gde da nađeš još 9$ za slušalice?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA