≫ 

Apple je u velikom problemu sa cenama za naredni iPhone zbog poteza koji će Android proizvođači povući u 2019.

Pred Appleom je prilično burna godina

  • 0

Prošlo je samo mesec dana otkako je Apple otkrio svoje iPhone telefone za 2018. godinu, ali čini se da nikada nije previše rano da počnemo da pričamo o telefonima za sledeću godinu.

Sudeći po izvorima unutar lanca za nabavku sa Tajvana, nekoliko velikih proizvođača Androida planira da sledeće godine predstavi 5G uređaje, čak iako taj standard neće biti globalno dostupan do 2020.

Postoje 4 različita modela novih iPhone XS telefona - a ovo su najvažnije razlike između njih

Izvori tvrde da 5G telefoni Samsunga, Huaweija, Xiaomija i Vivoa vrlo lako mogu da ugledaju svetlost dana u 2019. godini.

A ovo će imati veliki uticaj na Apple.

Ako kompanija odluči da ostane na 4G uređajima u 2019, postavlja se pitanje kako će to uticati na, verovatno, još veću cenu iPhone uređaja i da li će ona moći uopšte da se opravda kada konkurencija nudi 5G telefone po nižim cenama.

Foto: Tanjug/AP

Pojedini analitičari veruju da će Apple predstaviti dual 4G/5G iPhone sledeće godine, a da će cena prvog 5G telefona iznositi 1.299 dolara.

Ako kompanija krene sa ovim planom, postoji velika šansa da će morati da snizi cene trenutnih modela kako bi privukao korisnike koji još nisu odlučili da pređu na 5G.

Apple je u poslovnom svetu poznat po sposobnosti da odredi optimalnu cenu za iphone, a predstavljanje 5G tehnologije predstavlja novi izazov.

A da stvari postanu još komplikovanije, očekuje se da će Apple naredne godine potpuno redizajnitari iPhone - što bi molgo da bude odloženo tek za 2020. zbog novonastale situacije sa 4G i 5G mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA