≫ 

Apple je lagao o veličini ekrana i broju piksela novih iPhone telefona, tvrdi najnovija tužba

Tužba podneta protiv Applea kompaniju optužuje za laganje u vezi sa ključnim podacima koji se tiču njenih iPhone telefona.

  • 0

Dve osobe optužile su Apple pred okružnim sudom Severne Kalifornije da je lažno reklamirao veličinu displeja i broj piskela kod svojih iPhone X, iPhone XS i iPhone XS Max uređaja.

U tužbi stoji da je Apple lagao o dijagonali ekrana tako što je brojao područja na kojima nema ekrana, kao što su uglovi i "budža".

Samim tim, nova iPhone linija nije "cela ekran" kao što je reklamirana.

Primera radi, displej modela iPhone XS bi trebalo da ima dijagonalu od 5.8 inča, ali je ona zapravo iznosi 5.6875 inča.

Foto: Tanjug/AP

Osobe koje su podnele tužbu takođe tvrde da novi iPhone telefoni imaju manju rezoluciju ekrana nego što to tvrdi reklama.

iPhone X bi trebalo da ima rezoluciju koja iznosi 2.436x1.125p, ali proizvod zapravo ne sadrži prave piksele sa crvenim, zelenim i plavim subpikselima u svakom pikselu. iPhone X navodno ima samo 2 subpiksela po pikselu, što je manje od onoga što reklamira Apple.

Ovo nije prvi put da je neko tužio tehnološku kompaniju iz Kupertina. U martu ove godine na desetine ljudi tužilo je kompaniju u 59 odvojenih tužbi zbog softverskog usporavanja iPhonea kako bi baterija trajala duže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA