Nakon samo 10 dana korišćenja Samsung Galaxy A50 nas je oduševio jer ima sve što i premijum telefoni, a košta 3 puta manje

Samsung Galaxy A50 je definitivno odličan izbor ako želite premijum performanse i funkcije, ali po nižoj ceni

  • 7

Kupovina novog telefona za mnoge nije mala stvar, treba tu uzeti nekoliko stvari u obzir. Koliko novca imate, da li biste radije telefon savršenog dizajna, velikog ili malog ekrana, kameru ravnu profesionalnom aparatu ili super izdržljivu memoriju. Ukoliko pak imate ograničeni budžet, a hteli biste telefon koji po nekim svojim funkcijama sigurno spada u premium klasu, predlog je da razmislite o više nego zanimljivom – Samsung Galaxy A50 uređaju.

Zašto baš o ovom telefonu? Iskreno, postoji mnogo dobrih razloga za to. Pre svega, Samsung Galaxy A50, iako iz srednje klase telefona, korisnicima donosi brojne karakteristike uređaja iz premium segmenta i može zadovoljiti potrebe i onih najzahtevnijih. Po više nego pristupačnoj ceni, uređaj će sigurno biti interesantan korisnicima sa ograničenim budžetom, jer nudi vrhunske funkcije koje mnogi drugi proizvođači isporučuju na flagship uređajima.

Foto: Samsung

Naime, ukoliko ste od onih koji kod mobilnog telefona cene besprekoran ekran i odličnu kameru, onda je Samsung Galaxy A50 pravi izbor. Ovoj listi možete dodati i elegantni dizajn, dovoljno veliku memoriju i snažnu bateriju, kao i in-display senzor skeniranja otiska prsta i dobijete savršen uređaj iz srednje klase koji se može pohvaliti premium funkcijama, za više nego pristojan novac. Tačnije, za cenu od 42,990 dinara.

Ono što sigurno prvo upada u oko i što će mnoge impresionirati je – dizajn. Uređaj je tanak, lagan i glatko zaobljen i stiže u divnim bojama - crnoj, beloj, plavoj i koralnoj. Ima Super AMOLED Infinity-U ekran, verovatno najbolji u ovoj kategoriji. I to je veliki adut ovog telefona. Iako je ekran veliki i ima 6,4 inča, a odnos stranica 19,5:9, uređaj zaista fenomenalno leži u ruci. Pokrivenost prednje strane ekranom iznosi 84,9 odsto, a sam ekran je prekriven Corning Gorilla Glass staklom. Rezolucija je 1080x2340 piksela, sa gustinom prikaza od 403 ppi.

Foto: Samsung

Galaxy A50 koristi sistem sa tri kamere. Sistem se sastoji od glavnog objektiva od 25 megapiksela, ultraširokog od 8 megapiksela i dubinskog senzora od 5 megapiksela. Glavni objektiv ima otvor blende od f/1.7, za slikanje jasnih i dobro osvetljenih fotografija tokom celog dana.

Fotografije slikane ovim objektivom tokom dana su oštre i jasne, dok su slike fotografisane noću bolje osvetljene uz smanjeni šum i jasnije detalje.

Ultraširoka kamera sa otvorom blende f/2.2 pruža mogućnost slikanja u vidnom polju širine 123 stepena, poput ljudskog oka, i „hvata“ uvek više jednim kadrom. Uz funkciju „inteligentni prekidač“, kamera može da identifikuje i predloži kada je potrebno da se koristi program rada sa širokim objektivom.

Foto: Samsung

Priču oko kamera kompletira dubinska kamera takođe sa otvorom blende f/2.2. Uz sve to kamera koristi veštačku inteligenciju i omogućava da korisnik snimi najbolju scenu. Funkcija za optimizaciju, Scene Optimizer, prepoznaje i optimizuje 20 različitih scena, dok funkcija Flaw Detection registruje treptanje, zamućenje i pozadinsko svetlo i obaveštava korisnika da treba ponovo da slika.

Selfi kamera od 25 megapiksela je odlična. Karakteriše je otvor blende od f/2.0, kao i funkcija Selfi fokus pomoću koje je moguće suptilno zamutiti pozadinu i staviti sebe u prvi plan za slikanje.

Više nego vredna pomena je i memorija i skladišni prostor ovog uređaja, jer je kombinacija ovoga takođe nešto što je karakteristično za premum pre nego za uređaje iz srednje klase. Galaxy A50 ima 4 GB RAM memorije i skladišni prostor od čak 128 GB. Dostupan je i microSD slot za proširenje

Foto: Samsung

memorije do 512 GB. Baterija je više nego snažna, ima kapacitet čak 4,000 mAh što osigurava striming, deljenje sadržaja i igranje tokom celog dana. Tu je i brzo punjenje od 15 W.

Kada je o bezbednosti reč, uređaj stiže sa in-display senzorom skeniranja otiska prsta, što je opet karakteristika vezana za modele iz viših kategorija. Ovakav vid skeniranja nudi zaista perfektnu zaštitu svih podataka koji se čuvaju u telefonu. Uređaj koristi Android 9 Pie operativni sistem, i stiže sa unapređenim One UI korisničkim interfejsom.

Više informacija o njemu dobićete klikom na https://www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-a50-a505/SM-A505FZBSSEE/.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. april 2019 | 14:16

    Telefon služi za telefoniranje. Nikako za druženje, raskidanje veze, čestitanje praznika i rodjendana...

  • Milica

    25. april 2019 | 11:59

    Skoro kupila, prezadovoljna

  • Anonimno

    25. april 2019 | 15:40

    Kupila sam telefon i prezadovoljna sam!Kamera odlična kao i memorija!😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA